Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
28. siječnja 2020.
Ad hoc

Inicijativa ''Hrvatska protiv Istanbulske konvencije!'' najavila prosvjed

Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2018. u 22:11 2018-03-14T22:11:17+01:00

 Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju priopćila je u srijedu navečer da su osnovali ad hoc Inicijativu »Hrvatska protiv Istanbulske konvencije!« i da je Inicijativa prijavila javni prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića za 24. ožujka. 
Iz udruge navode da je Inicijativa osnovana u ponedjeljak 12. ožujka, a skup pod nazivom »Protiv ratifikacije Istanbulske konvencije« najavili su za subotu, 24. ožujka u 11 sati.
U priopćenju se, uz ostalo, navodi kako Istambulska konvencija 'grubo zadire u temeljne tradicionalne, kulturološke, identitetske i pravne odrednice hrvatskog društva i hrvatskog političkog sustava'.

»Smatramo da ovaj dokument nije prošao primjerenu, kvalitetnu i cjelovitu znanstveno-vrjednosnu raspravu. Oko njega u hrvatskoj javnosti ne postoji društveni konsenzus i nije postignut neophodan minimum suglasnosti«, dodaje se u priopćenju.
»Naša Inicijativa postupa sa sviješću da su promjene u društvu nužnost. Štoviše, otvoreni smo prema svim promjenama koje vode boljitku nacionalnog prosperiteta. Istanbulska konvencija tome boljitku ne vodi«, ocjenjuju iz Inicijative.
U priopćenju koje je za Inicijativu »Hrvatska protiv Istanbulske konvencije« potpisala Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, navodi se kako tu Inicijativu za sada podržava 31 građanska udruga, a poziv za okupljanje upućen je brojnim udrugama i pojedincima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze