Dvjestotinjak okupljenih

‘IZDALA SI NAS’ Prosvjednici protiv Vučića došli do Kamenitih vrata pa se razišli

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Zasad ih je dvjestotinjak, a među transparentima koje nose ima i onih usmjerenih protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. "Izdala si nas", piše na jednom od njih. Prosvjednici su najavili kako će se nakon prosvjeda na Jelačićevom trgu pokušati probiti do Markovog trga



Prosvjed zbog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića neće se održati na Trgu sv. Marka, kako su organizatori htjeli i najavili, jer je policija zabranila pristup prosvjednicima na Gornji grad, nego će biti na Trgu bana Jelačića.


Nakon prosvjeda na Jelačićevom trgu, gdje su pustili sporni Vučićev govor iz Gline, gdje je rekao da “Glina nikad više neće biti hrvatska”, prosvjednici su se uz uzvike “”Zovi, smo zovi!”, “U Boj, u boj” i “Izdaja, izdaja” uputili prema Markovom trgu. No došli su samo do policijskih barikada kod Kamenitih vrata, nakon čega su se razišli.


Uoči prosvjeda, koji se održava u organizaciji Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i najavljen je za 10 sati, policijska vozila su zapriječila pristup Gornjem gradu Radićevom ulicom.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević





Na Trgu se skupljaju sudionici skupa, članice Udruge i branitelji i izražavaju nezadovoljstvo zbog zabrane, a organizatori postavljaju binu i razglas.


Skup osiguravaju jake policijske snage, interventna policija i posebno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova opremljeno kamerama za praćenje ovakvih događaja, koje stoji na ulazu u Radićevu ulicu.


Prosvjed organizira Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije.


Zasad ih je dvjestotinjak, a među transparentima koje nose ima i onih usmjerenih protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. “Izdala si nas”, piše na jednom od njih.


Prosvjednici su najavili kako će se nakon prosvjeda na Jelačićevom trgu pokušati probiti do Markovog trga.