Istražuje ga USKOK

HSS-ov prebjeg tek je treći član obitelji kojem šefuje Bandić: Kćeri mu već rade za Grad Zagreb

Portal Novilist.hr

Foto Facebook, Davor Kovačević

Foto Facebook, Davor Kovačević

Mladen Madjer nije htio komentirati navode o prelasku u klub Milana Bandića, već je rekao da će 11. siječnja iznijeti svoju stranu priče



ZAGREB Mladen Madjer iz saborskog kluba HSS-a prešao je k Bandiću u klub njegove Stranke rada i solidarnosti, a sad je otkriveno da su obje njegove kćeri zaposlene u Gradu Zagrebu.


Tanja Šimunić, potvrđeno je za N1, putem natječaja “raspoređena je na neodređeno vrijeme, s danom 1.10.2018., na radno mjesto viši stručni suradnik za Centralni registar ljudskih resursa Grada”.


Što se tiče Madjerove druge kćeri, Jutarnji neslužbeno doznaje da je Lana Madjer zaposlena u ZET-u. Iz Grada Zagreba zasad nisu potvrdili ovu informaciju.




Tajana Šimunić završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te je bila je utrci za načelnicu Novigrada Podravskog.


Njen otac bio je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od četiri godine zatvora zbog gospodarskog kriminala, odnosno zato što je kao načelnik Novigrada Podravskog općinu oštetio za 10.098 kuna. Umjesto njega, kandidirala se njegova kćer, no nije pobijedila na izborima.


Druga kćer Lana je pak magistrirala pravo. Iako postoje nagađanja da je razlog Madjerovog prelaska u Bandićev klub kćerkino zaposlenje, predsjednik HSS-a Krešo Beljak se s tim ne slaže.


– Madjerova kći već godinama radi kod Bandića i mislim da se njegov prelazak u Bandićevu stranku ne može povezati izravno s time, rekao je Beljak ranije za Jutarnji.


Podsjetimo iz HSS-a su ranije objavili kako je Krešo Beljak poslao USKOK-u prijavu oko prelaska Madjera u Bandićev klub, zbog sumnji na korupciju. USKOK je potvrdio da je počeo djelovati po toj prijavi.


S druge strane, Mladen Madjer nije htio komentirati navode o prelasku u klub Milana Bandića već je za Jutarnji samo rekao kako se već ranije dogovorio sa zagrebačkim gradonačelnikom da će 11. siječnja održati tiskovnu konferenciju na kojoj će iznijeti svoju stranu priče.