Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Reakcija

HNS O ISTUPU HVIDR-e Ovo je apsolutno nedopustiv napad na manjine!

Milorad Batinić / Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
Milorad Batinić / Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2019. u 15:42 2019-09-13T15:42:00+02:00

'Današnji istup HVIDR-e, koja traži preispitivanje elemenata kaznene odgovornosti u izjavama Milorada Pupovca i ističe da je SDSS nepoželjna stranka u Hrvatskoj, smatramo još jednim nedopustivim verbalnim napadom na nacionalne manjine u Hrvatskoj, svjesnom podizanju tenzija u društvu i retorikom koja ne priliči 21. stoljeću i to najoštrije osuđujemo“, rekao je Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru i član Predsjedništva HNS-a

„HNS kao liberalna stranka želi jasno istaknuti da današnji istup HVIDR-e, koja traži preispitivanje elemenata kaznene odgovornosti u izjavama Milorada Pupovca i ističe da je SDSS nepoželjna stranka u Hrvatskoj, smatramo još jednim nedopustivim verbalnim napadom na nacionalne manjine u Hrvatskoj, svjesnom podizanju tenzija u društvu i retorikom koja ne priliči 21. stoljeću i to najoštrije osuđujemo“, rekao je Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru i član Predsjedništva HNS-a, javlja televizija N1.

U priopćenju navode da je "cilj HNS-a kao liberalne stranke je nastavak borbe za pristojnu, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku i da kao zemlja i društvo idemo naprijed. HNS će uvijek biti na strani svih manjina – vjerskih, nacionalnih, seksualnih i bilo kojih drugih, jer smatramo da je svaka demokracija snažna onoliko koliko su snažna prava manjina u nekom društvu".

No, u izjavama predstavnika HVIDR-e, navode u HNS-u, "iščitava se i malo vjerojatan, ali potencijalni iskorak ove organizacije".

„Izgleda da su ozbiljno počeli osuđivati ustaštvo, NDH i svaku aluziju na taj nedemokratski režim. To nam daje za pravo vjerovati da će ubuduće svaki istup ljudi poput Marka Skeje, Dražena Keleminca, uzvik „Za dom spremni“ i isticanja slova U, jednako žustro osuditi i tražiti preispitivanje kaznene odgovornosti“, kažu u HNS-u.

Izostanak takvih reakcija u budućnosti mogao bi dovesti u pitanje njihovu stvarnu brigu i motive koji stoje u osudi ustaškog režima, navodi se ju priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.