Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. travnja 2020.
Seksističke uvrede

HND: Bandićevo ponašanje prema novinarki Ivani Pezo Moskaljov neprimjereno i nedopustivo

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2018. u 23:44 2018-08-10T23:44:16+02:00

»Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grubo i neprimjereno ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umjesto odgovora na novinarsko pitanje reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov uzvratio skandaloznim, arogantnim i seksističkim uvredama«, stoji u večerašnjem priopćenju HND-a

ZAGREB Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ocijenilo je u petak izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov neprimjerenima i nedopustivima, te pozvao javne osobe i političare na odgovornim dužnostima da prestanu vrijeđati i napadati novinare, kojima je posao postavljati pitanja u javnom interesu.

»Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grubo i neprimjereno ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umjesto odgovora na novinarsko pitanje reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov uzvratio skandaloznim, arogantnim i seksističkim uvredama«, stoji u večerašnjem priopćenju HND-a.

Odgovarajući na pitanja novinarke Pezo Moskaljov, gradonačelnik Bandić između ostaloga je rekao »Da sam ja tako pametan kao Vi, ja bih radio u TV Novoj«, te »Vi ste meni k'o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina«.

Bandić je to odgovorio novinarki prilikom obilaska saniranog divljeg odlagališta otpada u Zagrebu ranije u petak.

»Ove izjave zagrebačkog gradonačelnika ponovo pokazuju da je riječ o političaru koji nije kadar javno komunicirati na primjeren način. HND smatra kako su te izjave potpuno neprimjerene i nedopustive u javnom prostoru, pogotovo kada dolaze od osobe koja obnaša jednu od najvažnijih i najmoćnijih funkcija u Hrvatskoj, tim više što ovo nije prvi slučaj neprimjerenog ponašanja zagrebačkog gradonačelnika prema novinarima«, ističe HND u priopćenju.

Napominjući kako je posao novinara »da postavljaju pitanja u javnom interesu, a dužnost političara da na novinarska pitanja primjereno i argumentirano odgovaraju«, HND u priopćenju nadalje apelira na sve javne osobe, a pogotovo na političare na odgovornim dužnostima, da prestanu vrijeđati i napadati novinare, koji obavljaju važan posao u interesu građana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.