Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Reakcije na izjave

"Grubo je pogriješila": Udovice branitelja povrijeđene izjavom predsjednice Republike

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: D. LOVROVIĆ
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 15. veljača 2018. u 13:27 2018-02-15T13:27:42+01:00

Udruga udovica hvatskih branitelja iz Domovinskog rata poručila je u otvorenom pismu predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović da su udovice duboko povrijeđene njezinom izjavom o »pojedincima s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja«.

Predsjednica udruge Rozalija Bartolić izjavila je u četvrtak na konferenciji za novinare da je ta izjava »grubo povrijedila u prvom redu nas udovice hrvatskih branitelja, sve hrvatske braniteljice i branitelje, sve stradalnike iz Domovinskog rata, kao i sve one kojima su na srcu nacionalni interesi hrvatske države«.

Pritom je ocijenila da se Grabar-Kitarović »grubo ogriješila o obveze koje proizlaze iz njezina mandata kao predsjednice Republike« jer je podijelila hrvatske građane na »rubne i elitne«, a kao predsjednica svih hrvatskih građana ne smije ih dijeliti ni po kojoj osnovi.

Udovice su na prosvjedu u ponedjeljak, organiziranom zbog posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, iznijele samo neprijeporne i čvrste činjenice, tvrdi Bartolić.
»Mi smo u puno navrata naglašavali da smo za mir i dijalog, ali kako razgovarati s nepokajanim zločincem, koji se nije ni malo odmaknuo od ideja koje su nam uzrokovale toliko zla«, upitala se.

Udovice smatraju da posjet Vučića Hrvatskoj nije polučio pozitivne rezultate, a očito je da za njega predsjednica nije bila spremna. Vučić je donio podatke o samo tri nestale osobe, pa bi se takvim tempom sudbina tih ljudi riješila tek za 100 godina, rečeno je na konferenciji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dobrovoljni mirovinski fondovi uz prinose donose i porezne olakšice te državna poticajna sredstva