Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. veljače 2020.
Cruise Critic

Dubrovnik drugu godinu zaredom izabran za top kruzing destinaciju

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 25. srpanj 2018. u 12:01 2018-07-25T12:01:41+02:00

Prema izboru specijaliziranog portala za kruzing putovanja »Cruise Critic«, Dubrovnik je drugu godinu zaredom proglašen najboljom kruzing destinacijom u kategoriji Istočni Mediteran, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

»Gledajući realizirana noćenja na razini cijele godine, Dubrovnik je najpopularnija hrvatska turistička destinacija koja je samo prošle godine ostvarila više od 4 milijuna turističkih noćenja, a ovaj je grad najtraženija destinacija i u dosadašnjem dijelu godine s realiziranih više od 2 milijuna noćenja. Ovo priznanje potvrđuje iznimnu međunarodnu popularnost Dubrovnika koji u velikoj mjeri doprinosi ukupnoj prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije u međunarodnim okvirima«, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako upućuje iskrene čestitke svim dubrovačkim turističkim djelatnicima koji su svojim radom doprinijeli ugledu koji danas Dubrovnik uživa u svjetskim okvirima.

Specijalizirani web portal za kruzing putovanja »Cruise Critic« predstavlja ključno mjesto razmjene informacija i znanja na temu kruzing putovanja. Riječ je o najpopularnijem svjetskom kruzing portalu pokrenutom 1995. godine od strane The Independent Travelera, podružnice TripAdvisora. Portal je namijenjen ljubiteljima ovog vida turizma, sadrži više od 350.000 recenzija krstarenja i domaćin je najveće svjetske online kruzing zajednice u kojoj putnici razmjenjuju informacije te dijele svoja iskustva i mišljenja vezana uz kruzing putovanja.

Iza Dubrovnika, u navedenoj kategoriji, našli su se Kotor, Venecija, Santorini i Rodos.

»Nakon što je Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom, titula najbolje kruzing destinacije na Istočnom Mediteranu još je jedna potvrda raznolikosti kvalitetne ponude koju Dubrovnik i Hrvatska imaju. Vjerujem kako će ovo priznanje dodatno otvoriti vrata Dubrovnika, a samim time i cijele naše zemlje, posjetiteljima iz cijeloga svijeta koji će se vratiti u privatnom aranžmanu te ostati u gradu i duže. Ovo je ujedno i nagrada svim dubrovačkim turističkim djelatnicima koji iz godine u godinu pozicioniraju Dubrovnik kao nezaobilaznu destinaciju te im svima od srca čestitam«, poručio je ministar turizma Gari Cappelli.

HTZ u svom priopćenju navodi i da je u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno 9,8 milijuna dolazaka i 47 milijuna, noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6 posto u dolascima i noćenjima. Pritom je u Dubrovniku ostvareno više od 650 tisuća dolazaka, što je 7 posto više u usporedbi s istim razdobljem lani te 2,2 milijuna noćenja ili 5 posto više.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.