Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Dobre vijesti

Država odlučila omogućiti liječenje petomjesečnoj Loreni: HZZO će pokriti operaciju u Linzu i troškove prijevoza i boravka roditelja

FOTO: HRT
FOTO: HRT
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2017. u 13:40 2017-11-28T13:40:14+01:00

Njezino zdravstveno stanje izazvalo je veliki interes javnosti, te je zahvaljujući velikom odazivu donatora u kratkom vremenu prikupljeno više od 30.000 eura. +Djevojčica bi danas trebala biti primljena u austrijsku bolnicu. 

ZAGREB – U povodu odlaska na liječenje u inozemstvo petomjesečne djevojčice Lorene Amidžić na operaciju razdvajanja čeljusti, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je kako je, uz pozitivno rješenje za njezino liječenje, koje je izdano u petak, 24. studenoga, odobren i sanitetski prijevoz s medicinskom pratnjom do klinike u Linzu, a HZZO će podmiriti i troškove puta i boravka jednog od roditelja uz dijete.

»Isti dan, kada je izdano rješenje, zatražena je faksom od klinike u Linzu potvrda termina za operaciju, te smo dobili povratnu informaciju da prihvaćaju našu tiskanicu i da će dijete biti operirano. Zahtjev za liječenjem rješavan je po hitnom postupku i smatramo da je HZZO učinio sve kako bi djevojčica što je moguće prije otišla na potrebno liječenje. Roditelji su obaviješteni o našem rješenju«, kažu u HZZO-u.

Petomjesečna djevojčica prva je beba u Europi rođena sa sraslim čeljustima, zbog čega se nije mogla normalno hraniti, pa će u Linzu biti podvrgnuta operaciji razdvajanja čeljusti.

Njezino zdravstveno stanje izazvalo je veliki interes javnosti, te je zahvaljujući velikom odazivu donatora u kratkom vremenu prikupljeno više od 30.000 eura.

Djevojčica bi danas trebala biti primljena u austrijsku bolnicu. Obitelj je podnijela zahtjev HZZO-u za pokrićem troškova liječenja u inozemstvu, no ne čekajući konačnu odluku i sami su krenuli u prikupljanje sredstava za liječenje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.