Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Slučaj žigosanje

Divjak oštro osudila skandaloznu izjavu zadarskog ravnatelja, u školu ide prosvjetna inspekcija

Divjak oštro osudila skandaloznu izjavu zadarskog ravnatelja, u školu ide prosvjetna inspekcija
Divjak oštro osudila skandaloznu izjavu zadarskog ravnatelja, u školu ide prosvjetna inspekcija
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2019. u 6:56 2019-02-08T06:56:54+01:00

Rekao je da se »takvi mali incidenti događaju« zadnjih godina otkako su se u školu počeli upisivati učenici po individualiziranom i posebnom programom, odnosno, kako je rekao, »učenici s poteškoćama u razvoju«

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja smatra u potpunosti neprimjerenima te oštro osuđuje sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

»Izjave ravnatelja u Zadru o slučaju vršnjačkog nasilja u školi smatram u potpunosti neprimjerenima. Posebno jer je odgovoran za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove«, odgovorila je ministrica Divjak na upit Hine.

Komentirajući slučaj u kojemu je učenik zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole užarenim vrhom upaljača u obliku slova »U« opekao školsku kolegicu i kolegu, ravnatelj škole Jozo Dragić za N1 televiziju rekao je kako nije riječ o »posebno teškom djelu« te da je u pitanju bila »samo dječja igra«.

Osim toga rekao je da se »takvi mali incidenti događaju« zadnjih godina otkako su se u školu počeli upisivati učenici po individualiziranom i posebnom programom, odnosno, kako je rekao, »učenici s poteškoćama u razvoju«.

»Oštro osuđujem sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju. U našem sustavu svi učenici su jednakovrijedni i jednakopravni, a ravnatelji su dužni takav sustav čuvati i osnaživati«, ističe ministrica Divjak.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija. U tijeku je, naime, kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je na konferenciji za novinare kako se »stručna služba škole uključila pravovremeno« te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.