Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. travnja 2020.
Zgroženi

Demokrati: 'Plenković najavom mjere za povratak iseljenih omalovažava radnike u Hrvatskoj'

Demokrati: 'Plenković najavom mjere za povratak iseljenih omalovažava radnike u Hrvatskoj'
Demokrati: 'Plenković najavom mjere za povratak iseljenih omalovažava radnike u Hrvatskoj'
Autor:
Objavljeno: 9. ožujak 2020. u 10:45 2020-03-09T10:45:50+01:00

 Iz stranke Demokrati poručili su u ponedjeljak kako su zgroženi razinom apsurda kojom Vlada Andreja Plenkovića upravlja Hrvatskom dodavši kako je premijer najavom mjere za »poticanje povratka iseljenih Hrvata u domovinu» omalovažio sve radnike koji još uvijek nisu napustili Hrvatsku.

»Dok se premijer diči kako će uvesti financijske poticaje iseljenicama i iseljenicima, istovremeno radnicama i radnicima u Hrvatskoj ne osigurava ikakve poticaje da ostanu u domovini«, poručili su u priopćenju.

Ustvrdili su da u dosadašnjem mandatu Vlade nisu vidjeli mjere kojima bi se radnicama i radnicima osigurao dostojan život i rad u Hrvatskoj. Navode da svaka četvrta radnica i radnik radi na određeno vrijeme te da je minimalna plaća kao i stopa zaposlenosti, među najnižima u Europi. Plaće, naglašavaju Demokrati, u Hrvatskoj ne rastu s porastom produktivnosti.

Drže da je »žalosno« da premijer smatra da bilo kakva financijska stimulacija može potaknuti naše iseljenike da se odreknu dostojanstva i slobode radi kojih su Hrvatsku i napustili te da je takav stav sramotan.

»Sve ovo potvrđuje da takvim postupcima i mjerama Plenković i cijela Vlada omalovažavaju radnice i radnike i sve građane koji još uvijek nisu napustili Hrvatsku. Ali ako financijski poticaji Vlade budu dovoljno 'stimulativni', možda se i ti radnici i radnice odluče na odlazak u inozemstvo, kako bi se uz dovoljno 'stimulativne' poticaje vratili u Hrvatsku«, smatraju u Demokratima.

Smatraju da i najavljene mjere potvrđuju da je Vladi vrijeme da upravljanje Hrvatskom prepusti novim snagama koje će prema građanima koji danas još uvijek žive i rade u Hrvatskoj postupati na način da štite njihovo dostojanstvo, slobodu i interese.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.