Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. siječnja 2020.
Odbor za ustav

Danas je i formalno ugašeno Povjerenstvo za Agrokor. No vladajući baš i ne bi da o tome ostane pisani trag

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 28. studeni 2017. u 9:44 2017-11-28T09:44:00+01:00

Vladajuća većina u Odboru ujedno je odbila i prijedlog SDP-ovog Arsena Bauka da o odluci o gašenju Povjerenstva ostane pisani trag i da se ona objavi u Narodnim novinama

Odbor za Ustav odbio je jutros SDP-ov prijedlog da saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom - prijedlog je dobio četiri glasa, dok ih je sedam bilo protiv. No vladajuća većina u Odboru ujedno je odbila i prijedlog SDP-ovog Arsena Bauka da o odluci o gašenju Povjerenstva ostane pisani trag i da se ona objavi u Narodnim novinama.

Odbijen je, javlja N1, prethodno i prijedlog SDP-a da Povjerenstvo zbog potvrde pravomoćnosti istrage u Agrokoru, prestane s radom po točki "kvaliteta financijskih izvješća", ali da nastavi raditi po preostalih deset pitanja. 

Predsjednik ugašenog Povjerenstva Orsat Miljenić izjavio je kako su vladajući danas barem "priznali pogrešku jer su cijeli prošli tjedan tvrdili da im ne treba odluka i da ono s radom prestaje automatizmom, ali su sada svoj pogrešan stav ipak formalizirali".

- Vladajuća većina jasno je rekla da ne želi da javnost sazna što se događa u Agrokoru, mi ćemo nastaviti istraživati, ali u formi Povjerenstva to više ne možemo raditi, zaključio je Miljenić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.