Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
17. siječnja 2019.
Vlada ima poruku

DARKO HORVAT Ne možemo reći da je plaća radnicima Uljanika za srpanj riješena, to su špekulacije

Darko Horvat / Foto Glas Istre
Darko Horvat / Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2018. u 21:02 2018-08-26T21:02:00+02:00

Ono što je sigurno jest da je Vlada i tijekom vikenda intenzivno radila na pronalasku rješenja. Vjerujte mi da je u ovom trneutku kroz nedjelju teško komunicirati s Europskom komisijom pa svi ovi natpisi koji su tijekom dana osvanuli u medijima, mislim da su dio špekulacija i usudio bih se reći stvaranja jedne čudne tenzije, vezan za sutrašnji, usudio bih se reći, možda i malo neplaniran dolazak radnika (Uljanika) na Markov trg", rekao je ministar Horvat.

Unatoč neslužbenim informacijama da su plaće radnika Uljanika za srpanj gotovo riješene putem kredita komercijalnih banaka, resorni ministar Darko Horvat samo za Novu TV smiruje takve najave i poručuje da se ništa ne može tvrditi sa sigurnošću.

"U ovom trenutku mi još ne možemo komunicirati sa sigurnošću da je plaća za srpanj riješena, ali ono što je sigurno jest da je Vlada i tijekom vikenda intenzivno radila na pronalasku rješenja. Vjerujte mi da je u ovom trneutku kroz nedjelju teško komunicirati s Europskom komisijom pa svi ovi natpisi koji su tijekom dana osvanuli u medijima, mislim da su dio špekulacija i usudio bih se reći stvaranja jedne čudne tenzije, vezan za sutrašnji, usudio bih se reći, možda i malo neplaniran dolazak radnika (Uljanika) na Markov trg", rekao je ministar Horvat.

Darko Horvat, Uljanik, štrajk u Uljaniku, Snimio Darko JELINEK

"Moram podsjetiti hrvatsku javnost ali i sve aktere ovog, usudio bih se reći čak i nemilog događaja, za koji se polako pripremamo tijekom sutrašnjeg dana, dakle da radnici imaju pravo na štrajk, ali moraju znati da kao partneri moraju pomoći u iznalasku rješenja", dodao je ministar.

"Isto tako poslao sam i poruku Upravi. Moraju postati daleko aktivniji dionici ovog procesa, kao i strateški partner, ako jest ozbiljan i ako želi biti ozbiljan", poručio je na kraju Horvat.

Uljanik, štrajk u Uljaniku, Darko Horvat,

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka