Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Broj zaposlenih u izbjegličkom kampu u Slavonskom Brodu smanjuje se sa 70 na 20

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ / NL arhiva

Snimio Davor KOVAČEVIĆ / NL arhiva

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) poslala je dopis Hrvatskome zavodu za zapošljavanje (HZZ) u kojemu traži da se ugovori o radu u slavonskobrodskome zimskom tranzitnom centru poduže za 20 od 70 radnika kojima su ugovori istekli 1. veljače, a koji su zaposleni po programu javnih radova preko grada Slavonskoga Broda

SLAVONSKI BROD Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) poslala je dopis Hrvatskome zavodu za zapošljavanje (HZZ) u kojemu traži da se ugovori o radu u slavonskobrodskome zimskom tranzitnom centru poduže za 20 od 70 radnika kojima su ugovori istekli 1. veljače, a koji su zaposleni po programu javnih radova preko grada Slavonskoga Broda.Po podatcima iz dopisa DUZS-a, na privremenim poslovima u zimskome tranzitnom centru po programu javnih radova ostat će angažirano 100 osoba.

Iz slavonskobrodske gradske uprave potvrdili su kako je smanjen broj osoba koje će biti angažirane kroz javne radove. DUZS vodi evidenciju dolazaka na posao osoba zaposlenih kroz javne radove u tranzitnome centru za izbjeglice te im pruža i logističku potporu u poslovima vezanim za funkcioniranje kampa.


Grad Slavonski Brod službeni je poslodavac koji s radnicima potpisuje ugovore, a troškove za njihove plaće snosi država preko HZZ-a. Državna uprava za zaštitu i spašavanje dobila je ovlast nad organizacijom vođenja i primanja potrebnog broja radnika u kampu.


Prije tri dana volonteri u tranzitnome centru ostali su bez toplog obroka.