Sastanak u Vladi

Branko Roglić: Ova Vlada nema alternativu, mora se potruditi. Žalosno je, ali oporba je ovog časa još gora

Hina

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Mi moramo inzistirati na tome da se gospodarstvo rastereti, da se zahvati troškovni dio proračuna. Tu treba zahvatiti, pa se onda može rasteretiti gospodarstvo. Prije toga ne, poručio je



ZAGREB Vlasnik Orbica Branko Roglić izjavio je u utorak uoči sastanka predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) s premijerom Andrejom Plenkovićem, da će se na današnjem sastanku u Vladi ponajprije razgovarati o radnom zakonodavstvu i poreznom rasterećenju.


»To su dva problema koja su najviše u fokusu i o njima ćemo, ja mislim, najviše razgovarati«, rekao je Roglić novinarima ispred Banskih dvora.


Na upit kako ocjenjuje najnoviji krug poreznog rasterećenja, Roglić je rekao da će malo sačekati kako bi se vidjelo je li to stvarno rasterećenje ili nije.




»Ova Vlada nema alternativu, ona se mora potruditi, ona zna što treba napraviti«, kazao je dalje Roglić, dodavši kako misli da je oporba još gora.


»Žalosno je, ali ovog časa alternative nema«, ustvrdio je.


Kazao je i da Vlada nije učinila dovoljno u rasterećenju gospodarstva.


»Mi moramo inzistirati na tome da se gospodarstvo rastereti, da se zahvati troškovni dio proračuna. Tu treba zahvatiti, pa se onda može rasteretiti gospodarstvo. Prije toga ne«, poručio je.


Na upit treba li država nastaviti subvencionirati brodogradnju, Roglić je kazao da ništa ne treba subvencionirati izuzev vrlo uskog područja, poput Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, energetike i otočnog prijevoza.


»Sve ostalo treba privatizirati, a onda će se privatnici brinuti. To je karakteristika kapitalizma. Mi smo još uvijek u socijalizmu i to duboko, naročito mentalno«, zaključio je Roglić.


Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja kratko je rekla da se radi o redovitom sastanku, ali da ne zna što se na njemu može očekivati. Na pitanje novinara očekuje li da će biti nekih reformi do kraja mandata, Deranja je kazala da najprije idu razgovarati pa će tek onda vidjeti koja su očekivanja.