Milanka Opačić u Hrvatskoj Kostajnici

Borba protiv gladi: Potpisan ugovor koji osigurava topli obrok za 17.500 učenika

Hina

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Ugovor o financijskoj potpori za borbu protiv siromaštva i socijalne isključivosti potpisale su u ponedjeljak u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i predsjednica Humanitarne udruge Portal dobrote Sanja Bijonda, a njime će se osigurati topli obrok za 17.500 učenika u 597 osnovnih škola u Hrvatskoj



HRVATSKA KOSTAJNICA  Ugovor o financijskoj potpori za borbu protiv siromaštva i socijalne isključivosti potpisale su u ponedjeljak u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i predsjednica Humanitarne udruge Portal dobrote Sanja Bijonda, a njime će se osigurati topli obrok za 17.500 učenika u 597 osnovnih škola u Hrvatskoj.


Novac je osiguran kroz projekt »Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno«, a akciju prikupljanja novca organizirali su Ministarstvo socijalne politike i mladih i Humanitarna udruga Portal dobrote.


»Povećana su sredstva Hrvatske lutrije, koje smo usmjerili za financiranje toplog obroka. I ovdje na Banovini mnogo je djece iz siromašnih obitelji koje nisu korisnici socijalnih naknada, ali ne mogu djeci financirati topli obrok«, rekla je ministrica Opačić.




Istaknula je kako se projektom »Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno«, u kojemu je Ministarstvo socijalne politike i mladih surađivalo s centrima za socijalnu skrb i ravnateljima svih škola, žele obuhvatiti sva djecu koja u prošloj školskoj godini nisu imala topli obrok u školi.


Na području Sisačko-moslavačke županije tim je projektom, čija je vrijednost oko tri milijuna kuna, obuhvaćeno 1225 učenika u 24 škole, a samo u kostajničkoj školi topli obrok sada će koristiti i 89 učenika, koji to lani nisu mogli.