Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
21. rujna 2019.
Novi istup

Biskup Vlado Košić s oltara zazvao lustraciju, pa zaključio: 'Jugoslavija je bila teroristička država'

Biskup Vlado Košić s oltara zazvao lustraciju, pa zaključio: 'Jugoslavija je bila teroristička država'
Biskup Vlado Košić s oltara zazvao lustraciju, pa zaključio: 'Jugoslavija je bila teroristička država'
Objavljeno: 15. kolovoz 2016. u 20:44 2016-08-15T20:44:00+02:00

To nije dovoljno jasno rečeno, zato ponavljam - osuđena je komunistička Jugoslavija kao teroristička država i njezin komunistički režim kao zločinački, poručio je danas na proslavi Velike Gospe u Marijanskom svetištu u Gori sisački biskup Vlado Košić

U Njemačkoj nisu osuđena tek dvojica udbaša nego čitav jugo-komunistički sustav, koji je ubijao hrvatske domoljube u inozemstvu. To nije dovoljno jasno rečeno, zato ponavljam - osuđena je komunistička Jugoslavija kao teroristička država i njezin komunistički režim kao zločinački, poručio je danas na proslavi Velike Gospe u Marijanskom svetištu u Gori sisački biskup Vlado Košić, koji je po svojem već ustaljenom običaju propovijed iskoristio za slanje političkih poruka.
Agencija IKA prenosi i upute koje je vjernicima uputio uoči skorašnjih prijevremenoih parlamentarnih izbora.
- Utecimo se Majci Mariji s molbom da nam izmoli da na vlast dođu čestiti ljudi, oni kojima će na prvom mjestu na srcu biti zajedničko a ne njihovo osobno dobro. Koji će biti hrabri obračunati se s financijskom i političkom korupcijom, koji će nas već jednom osloboditi jugo-komunističkog nasljeđa te provesti lustraciju da ne moramo gledati u Njemačku, već da sami odbacimo one koji su, poput kralja Heroda, činili zločine nad našim narodom i tolika desetljeća ga progonili te se i danas osjeća robom u vlastitoj zemlji. Lustrirati znači osvijetliti: svjetlom Evanđelja, Kristovim svjetlom, koje nam je dala Marija trebamo osvijetliti svoju prošlost i sadašnjost te otkriti što je ono što nas čini nesposobnima za budućnost i to odbaciti. To možemo učiniti na predstojećim izborima, poručio je Košić, dodajući da Hrvatskom "više ne mogu vladati oni koji su štitili i štite ubojice i taj zločinački režim".
- Možda bi bilo dobro poslušati jednog bivšeg narodnog zastupnika u Hrvatskom saboru koji je predložio da se objavi popis svih onih koji su u Saboru 28. lipnja 2013. glasovali za zakon o zaštiti udbaša ‘pa da birači na skorim izborima znaju kada budu glasovali tko su bili zaštitnici ubojica i zločinaca i nipošto njih ne biraju, zaključio je biskup, inače poznat po čestom izražavanju ultradesnih političkih stavova.
Nakon posljednjih parlamentarnih izbora, u trenucima dok se MOST bio priklonio SDP-u, žestoko je zbog toga napao Božu Petrova i nazvao ga - izdajicom. Koji dan kasnije, Petrov je promijenio stranu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.