Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 4
Sutra: 20° 20° 4
22. rujna 2019.
Sami su si krivi

Bez mirovina ostaje 54 tisuće umirovljenika jer nisu dostavili OIB

Ilustracija / Foto: Marko GRACIN
Ilustracija / Foto: Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2013. u 19:12 2013-10-02T19:12:00+02:00

Svi umirovljenici koji su se propustili odazvati brojnim pozivima  za dostavom potrebnih podataka, mogu to učiniti do kraja listopada. A ako OIB ne dostave, mirovina za listopad im neće biti isplaćena

ZAGREB Bez mirovine za listopad, koja se isplaćuje u studenom, moglo bi ostati gotovo 54 tisuće korisnika hrvatske mirovine s prebivalištem u Hrvatskoj te u inozemstvu i to zbog činjenice da nadležnim službama nisu dostavili OIB. U proteklih više od godinu dana korisnici mirovina u dva su navrata pismeno obaviješteni o tome da trebaju dostaviti podatke koji u sustavu nedostaju. 

Dio se tim pozivima odazvao, no dio do danas nije dostavio traženi OIB. Za dio korisnika mirovine služba mirovinskog osiguranja sama je »izvukla« podatak o osobnom identifikacijskom broju, no u nekim slučajevima – a to u upravo umirovljenici za koje je upitna isplata mirovine u studenom za listopad – do traženog podatka nisu mogli doći. 
Svi oni koji su se propustili odazvati pozivu za dostavom potrebnih podataka, mogu to učiniti do kraja listopada. A ako OIB ne dostave, mirovina za listopad im neće biti isplaćena. 

Prema trenutnim podacima s kojima raspolaže ministarstvo rada i mirovinskog sustava, traženi OIB nije dostavilo 5,4 tisuće umirovljenika na teritoriju Hrvatske, 18 tisuća umirovljenika koji žive u Srbiji i Bosni i Hercegovini te oko 30 tisuća umirovljenika s hrvatskom mirovinom koji žive u ostalim zemljama

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.