Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Čistka

Bandićeva osveta do zadnjeg uhljeba: Bruni Esih smijenio i članove obitelji

Photo Patrik Macek/PIXSELL
Photo Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2018. u 14:19 2018-12-28T14:19:09+01:00

Odlazak iz koalicije osjetili su i članovi obitelji Neovisnih za Hrvatsku

ZAGREB Nakon što je Milan Bandić raskinuo koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, oni su, kao i njihovi stranački kolege, ali i članovi obitelji ostali bez imenovanja u gradu Zagrebu.

Zlatko Hasanbegović maknut je iz vijeća Muzeja grada Zagreba, a Bruna Esih prestala je biti članicom vijeća Lisinskog, dok je trenutačna pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer smijenjena s pozicije članice upravnih vijeća Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt.

Pozicije su izgubili i članica predsjedništva Neovisnih Dijana Machala, koja je bila u vijeću Knjižnica grada Zagreba, i Krunoslav Ivanišin koji je bio na listi Neovisnih za Hrvatsku, te koji je donedavno bio i član vijeća Muzeja suvremene umjetnosti.

Odlazak iz koalicije osjetili su i članovi obitelji Neovisnih za Hrvatsku.

Naime, iz upravnog vijeća Arheološkog muzeja smijenjena je rođakinja Brune Esih Matea Brstilo Rešetar, a iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja maknuta je Zrinka Jonjić, koja je rodbinski povezana s članom predsjedništva stranke Tomislavom Jonjićem, piše Večernji list

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.