Koalicija rada i solidarnosti

Bandić u Rijeci: HDZ i SDP kao da ih je Tito školovao

Damir Cupać

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA  Koalicija rada i solidarnosti predstavila je kandidate u 8. izbornoj jedinici, a nositelj liste, predsjednik Istarskih demokrata, Damir Kajin pozvao je sve građane da iskoriste biračko pravo i da glasuju za listu broj dva jer se jedinio na njoj nalaze kandidati i kandidatkinje koji će korektno, odgovorno i nesebično braniti boje Istre i Kvarnera.


– Uvjeravaju nas da Hrvatska raste, da vlada red, a jedini je red ispred pučkih kuhinja i zbog toga je naš prioritet borba protiv siromaštva. Sljedeći red je na kolodvorima na kojima se djeca opraštaju od roditelja, a u zadnje dvije godine Hrvatska je ostala bez grada veličine Pule. Hrvatska danas ima 60.000 manje radnih mjesta nego početkom 2012. godine, dug blokiranih građana povećan je za šest milijardi kuna. Gotovo svi građani su u dužničkom ropstvu, a po stanovniku dugujemo oko 70.000 kuna, postavio je društvenu dijagnozu Kajin. On je pozvao sve da na izborima krenu mijenjati Hrvatsku.


– Državu treba racionalizirati administrativnim preustrojem koji neće biti skup i proizvoditi toliko dužnosnika kao što je danas slučaj. Što se tiče dužničkog ropstva, sve kredite treba pretvoriti u kunske, izjavio je Kajin, izrazivši zgražanje činjenicom da je prisluškivana sutkinja Ustavnog suda.


Milan Bandić bio je puno plastičniji i jezgrovitiji od Kajina.


– Hrvatsku treba osloboditi od SDP-a i HDZ-a koji su njezine građane doveli na prosjački štap. Jednako vam je ako umrete od kuge, HDZ-a, ili od kolere, SDP-a. Hrvatskoj ne trebaju ustaše, partizani, podjele, već rad i kompetencija. Zbog toga je 8. studenoga dan oslobođenja od SDP-a i HDZ-a. O kakvim je strankama riječ svjedoče i njihove liste na kojima nije poštovana ženska kvota, što znači da su još jednom dokazali da ne poštuju zakon. Kao da ih je Tito školovao, ali oni su loša Titova kopija, poručio je Bandić i kolegici s javne televizije poručio: »Ako ovo objavite, ja ću se skinuti gol na Jelačić placu«. On je obećao da nakon 8. studenoga neće više biti ni televizijske pristojbe.