Tiskovna o 'Aktima gradonačelnika'

Bandić: ‘Zbog Kosorove prijetnje odustao sam od participacije u Vladi, on je prevažan faktor da bih se igrao’

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

"Ozbiljno smo o tome razgovarali na Klubu, ali nakon ovog članka sam otkazao sjednicu Kluba večeras, to me je pokolebalo. Pa neću srušiti koaliciju zbog toga, Kosor je prevažan čimbenik u koaliciji da bih se ja igrao", kaže Bandić



ZAGREB Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u ponedjeljak je čelniku HSLS-a Darinku Kosoru, koji je najavio da će uskratiti potporu Vladi ako Bandić uđe u nju, ironično poručio da zbog njegove prijetnje ozbiljno razmišlja da uopće ne participira u Vladi.


“Možda smo i razmišljali o nekoj participaciji u Vladi, ali s obzirom na ovu njegovu prijetnju ozbiljno razmišljamo da uopće ne participiramo u Vladi, mislim da će to presuditi”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare o “Aktima gradonačelnika”.


“Ozbiljno smo o tome razgovarali na Klubu, ali nakon ovog članka sam otkazao sjednicu Kluba večeras, to me je pokolebalo. Pa neću srušiti koaliciju zbog toga, Kosor je prevažan čimbenik u koaliciji da bih se ja igrao”, kaže Bandić.




Na pitanje hoće li ući u Vladu Bandić je ustvrdio kako je jedini iz politike “preživio svih 28 godina”, te podsjetio da je Vesna Pusić uvjetovala tadašnjem predsjedniku SDP-a Ivici Račanu da se svi mogu kandidirati za gradonačelnika osim Bandića, a bez obzira na njezin uvjet on se kandidirao i pobijedio. 


Što se tiče širenja njegovog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, kojem bi se navodno trebala pridružiti i bivša zastupnica SDP-a Milanka Opačić, Bandić je odgovorio kako je “Milanka Opačić divna dama” s kojom je 1991. krenuo s Peščenice, a za dolazak u njegovu stranku neka novinari pitaju one koji dolaze u stranku. 


Najavio je da će o širenju svojih klubova zastupnika u Hrvatskom saboru i zagrebačkoj Gradskoj skupštini govoriti za mjesec dana.