Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 27° 2
Sutra: 27° 27° 2
26. kolovoza 2019.

foto BJELOVAR ZOVE U GOSTE: Terezijana – najzabavnija carska priča središnje Hrvatske

foto: Terezijana
foto: Terezijana
Autor:
Objavljeno: 6. lipanj 2019. u 10:50 2019-06-06T10:50:00+02:00

Održava se već 24. godinu zaradom i svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva. Uz spomenutu svečanu povorku posjetitelje ove godine čekaju i koncerti Željka Joksimovića i TBF-a, nastupi uličnih umjetnika, sportska natjecanja, kulinarski show…

Terezijana, najzabavnija carska priča središnje Hrvatske! Tako su u Bjelovaru sročili vab kojem je teško odoljeti. Ako ništa drugo, kod planiranja aktivnosti na otvorenom za slijedeći vikend teško će se moći izbjeći kulturno-umjetnička manifestaciju što će se u Bjelovaru održati od 14. do 16. lipnja. 

Razlog više, poručuju organizatori, leži u činjenici da će uz mnoštvo kulturno-zabavnih događanja ovogodišnju Terezijanu obilježit će i svečana povorka u čast Marije Terezije s više od 300 kostimiranih sudionika! Podsjetiti, naime, valja kako je Terezijana jedan od turističkih brendova Bjelovara. Cijela manifestacija inspirirana je povijesnim događajima i oživljava uspomenu na osnivačicu grada, caricu Mariju Tereziju.

Održava se ona već 24. godinu zaradom i svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva. Uz spomenutu svečanu povorku posjetitelje ove godine čekaju i koncerti Željka Joksimovića i TBF-a, nastupi uličnih umjetnika, sportska natjecanja, kulinarski show…

Posebice slasna bit će manifestacija „Okusi Bilogore“ gdje će se degustirati autohtona jela bjelovarsko-bilogorskog kraja poput slatkog kruha kovrtanj, a napeto će biti i za izbora najboljeg medenjaka i kolač s medom „Caričina medenjaka“. Naći će se tu i „Ciganski ćup“ kojeg će promovirati Romi, Česi će pripremati tradicionalne bramborke i češke livance, a Mađari svoju verziju krvavica i suhomesnatih proizvoda.

Sve spomenuto tek je dio bogata programa koji jednostavno mora biti dobar. Mora, jer i organizatori i posjetitelji znaju da će i ovu Terzijanu za njena trajanja više puta posjetiti carica sa svojom svitom, praćena povijesnom konjičkom postrojbom Bjelovarskih graničara Husara.

Terezijana 1

Terezijana 2

Terezijana 4

Terezijana 5

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka