Završen proces objedinjavanja turističkog portfelja Valamara

“Dubrovnik-Babin Kuk” pripojen grupaciji Riviera Adria

Mladen Trinajstić

Nakon pripajanja, dosadašnji predsjednik Uprave Dubrovnik-Babin kuk d.d. Niko Koncul pridružuje se Upravi Riviera Adrije i to na mjestu potpredsjednika Uprave zaduženog za strateški razvoj, investicije i akvizicije u Dubrovniku i Dalmaciji te nadzor nad hotelskim operacijama



POREČ Provedbom upisa u sudski registar, završeno je pripajanje tvrtke-kćeri »Dubrovnik-Babin Kuk« matičnom društvu Riviera Adria d.d. čemu se pristupilo s ciljem objedinjavanja turističkog portfelja grupacije Valamar.


»Riviera Adria d.d. ovime je dodatno osnažena te će tako, iz svoje veličine i snage nastaviti crpiti prednosti poput konkurentnijeg nastupa na domaćem i međunarodnom tržištu, veće stabilnosti i otpornosti na krizna razdoblja, povoljnije izvore financiranja na tržištu te veće moći ulaganja, osobito u kapitalne projekte«, priopćeno nam je iz Službe za odnose s javnošću hotelsko-turističke megagrupacije. 


Nakon pripajanja, dosadašnji predsjednik Uprave Dubrovnik-Babin kuk d.d. Niko Koncul pridružuje se Upravi Riviera Adrije i to na mjestu potpredsjednika Uprave zaduženog za strateški razvoj, investicije i akvizicije u Dubrovniku i Dalmaciji te nadzor nad hotelskim operacijama. 




Dioničko društvo Riviera Adria vlasnik je 22 hotela, 7 turističkih naselja i 9 kampova u kojima se može smjestiti više od 40 tisuća gostiju, što predstavlja desetinu kapaciteta ukupnih kategoriziranih smještajnih jedinica u Hrvatskoj. Cjelokupnim turističkim kapacitetima Riviera Adrije danas upravlja tvrtka »Valamar hoteli i ljetovališta«. 


Za iduću turističku sezonu najavljuje se nastavak dosadašnje ulagačke politike s fokusom na kvalitetu usluge i povećanje konkurentnosti Valamarovih turističkih proizvoda na strateškim tržištima.


Najznačajnije investicije za sezonu 2014. bit će podizanje kvalitete usluge (i po jedna zvjezdica više) u čak trima njihovim hotelima pa će tako hotel »Valamar Dubrovnik President« postati prvi hotel s pet zvjezdica u portfelju Valamara, dok će hoteli »Argosy« u Dubrovniku te »Zagreb« u Poreču postati hoteli s četiri zvjezdice. Planirana ulaganja u turističku sezonu 2014. godine, prema najavama iz te kompanije, trebala bi doseći vrijednost od oko 350 milijuna kuna.