Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
17. siječnja 2020.
Prikupljaju sredstva

Zadranke pokreću prvu zadružnu craft pivovaru u Hrvatskoj

Zadranke pokreću prvu zadružnu craft pivovaru u Hrvatskoj
Zadranke pokreću prvu zadružnu craft pivovaru u Hrvatskoj
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2016. u 11:03 2016-02-23T11:03:11+01:00

Jučer je pokrenuta crowdfunding kampanja kojom će Ana Teskera i Maja Šepetavec u Zadru pokrenuti prvu hrvatsku žensku zadružnu pivovaru. Cilj joj je prikupiti 8.000 dolara. Ova pivovara će proizvoditi isključivo craft (zanatske) pive koje su trenutno hit u zemlji i svijetu, a ujedno će biti i prva zadružna pivovara u Hrvatskoj

ZADAR Jučer je pokrenuta crowdfunding kampanja kojom će Ana Teskera i Maja Šepetavec u Zadru pokrenuti prvu hrvatsku žensku zadružnu pivovaru. Cilj joj je prikupiti 8.000 dolara.

Ova pivovara će proizvoditi isključivo craft (zanatske) pive koje su trenutno hit u zemlji i svijetu, a ujedno će biti i prva zadružna pivovara u Hrvatskoj.

„Iako pivo navodno nije za cure, mi ga jednostavno obožavamo. Na žalost, vrhunskih lokalnih piva u Dalmaciji zapravo nema, stoga smo se zajedno s 13 kolega odlučile na ovaj korak u kojem svatko svojom stručnošću pomaže projektu. Naše pivo bit će proizvedeno bez aditiva i bit će dostupno Zadranima i svima koje put u bilo koje doba godine dovede u naš grad,“ izjavile su Ana i Maja.

 

Ovoj vrijednoj 13-torki nedostaje mali vjetar u leđa kako bi se ostvario san otvaranja lokalne dalmatinske craft pivovare. Zato su pokrenuli crowdfunding kampanju kojom će nabaviti posljednje elemente za proizvodnju - dva fermentora, boce, etikete i gajbe.

Svatko može uplatiti sredstva za njihovu nabavku, a za nagradu Zadranke nude sjajne poklone – tečaj proizvodnje piva, otvarače, majice i, naravno – pivo. 

„Misija naše zadruge jest postaviti kamen temeljac pivske kulture u Dalmaciji. Želimo ponuditi našoj lokalnoj zajednici kvalitetan, autentičan i dostupan proizvod koji živi i van turističke sezone. Možda najvažnije, želimo pozitivnim primjerom potaknuti mlade ljude da žive, rade i uživaju u Zadru i Dalmaciji,“ zaključile su mlade Zadranke čija je facebook stranica https://www.facebook.com/BRLOGpivovara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.