Ministar gospodarstva u Sisku

Vrdoljak: Učinit ću sve za opstanak sisačke rafinerije

Hina

"Obavezujem se da ću ponovo razgovarati s kolegama iz MOL-a. Pritom ću se pozvati na Zakon o energetici, ali i stajalište Arbitražnog suda da se do konačne odluke ne mogu donositi mjere na štetu Ine. Citirat ću mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je rekao kako je MOL perjanica mađarske industrije te da će ga zaštititi na sve načine", rekao je Vrdoljak



SISAK – Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Sisku je danas istaknuo kako će učiniti sve da Rafinerija u Sisku opstane.


Dolazak Vrdoljaka u Sisak na stranački skup HNS-a, iskoristilo je nekoliko stotina radnika Rafinerije nafte Sisak, kako bi mu izrazili podršku u borbi za opstojnost sisačke rafinerije nafte. Sa zastavama i transparentima okupili su se ispred zgrade političkih stranaka, gdje su ministra Vrdoljaka dočekali pljeskom.


“Moramo učiniti sve da Rafinerija u Sisku opstane. U akciji moramo djelovati zajedno”, rekao im je Vrdoljak napominjući kako još nije sigurno da će sudbina rafinerije Sisak biti u srijedu na dnevnom redu Uprave Ine.




“Obavezujem se da ću ponovo razgovarati s kolegama iz MOL-a. Pritom ću se pozvati na Zakon o energetici, ali i stajalište Arbitražnog suda da se do konačne odluke ne mogu donositi mjere na štetu Ine. Citirat ću mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je rekao kako je MOL perjanica mađarske industrije te da će ga zaštititi na sve načine. Mislim da je isto tako Ina perjanica naše industrije i da za našu kompaniju vrijede ista pravila”, kazao je Vrdoljak.


Nažalost, napomenuo je, “u Upravi odlučuje jedan mađarski glas, koji je bivši premijer (Sanader) prodao za 10 milijuna eura. A kakve su bile namjere Mađara, dovoljno govori podatak da je proizvodnja plina smanjena za 20 posto, a proizvodnja derivata za 18 posto. Tvrtka je očito loše vođena”, rekao je ministar Vrdoljak.


Kazao je kako predstoji i borba za kutinsku Petrokemiju i dvije tisuće radnih mjesta, jer se u nju također godinama nije ništa ulagalo. “Scenarij da Sisačko-moslavačka županija izgubi dvije velike tvrtke, potpuno je neprihvatljiv”, rekao je Vrdoljak.