Dogovor Uprave i radnika

Velpro povećava plaće i produžuje kolektivni ugovor

Hina

Predsjednik Uprave Velpro-centra Ivan Šantorić zadovoljan je što je osigurano povećanje plaće za gotovo polovicu zaposlenih, kao i produženje svih radničkih prava iz Kolektivnog ugovora



Na sastanku Uprave i Radničkog vijeća Velpro-centra održanom u četvrtak donesena je odluka o trajnom povećanju plaće od prosječno osam posto za 550 zaposlenika s najnižim koeficijentima, a dogovoreno je i produženje svih prava iz Kolektivnog ugovora, izvijestili su iz Velpro centra, tvrtke iz sastava Agrokora.


Za ukupno 340 radnika obalnih centara, privremeno povećanje koeficijenata za prosječnih osam posto realizirano je već u svibnju ove godine, kao mjera stimulacije i pripreme za nadolazeću turističku sezonu uslijed povećanja obujma posla, navodi se u priopćenju.


Također se napominje kako za taj dio zaposlenika s najnižim koeficijentima povećanje plaće postaje trajno, a za sve ostale zaposlenike stupit će na snagu od 1. kolovoza.Na sastanku je dogovoreno i produženje Kolektivnog ugovora do kraja 2017. sa svim pogodnostima koje uključuju božićnice, uskrsnice, regrese kao i osiguravanje svih ostalih radničkih prava većih od zakonske obveze.

Predsjednik Uprave Velpro-centra Ivan Šantorić zadovoljan je što je osigurano povećanje plaće za gotovo polovicu zaposlenih, kao i produženje svih radničkih prava iz Kolektivnog ugovora.




Vjeruje kako to predstavlja dodatnu motivaciju za sve zaposlenike u ključnom trenutku poslovne realizacije u turističkoj sezoni.


Na takav način je osigurana i veća kvaliteta usluge za sve naše partnere, a pogotovo one u HoReCi kao i segmentu male trgovine Plus marketa, kazao je Šantorić.


»Ispred Sindikata trgovine Hrvatske ističem da sam zadovoljna postignutim dogovorom s Upravom o produljenju važenja Kolektivnog ugovora Velpro-centra do 31. prosinca ove godine. Radnicima je vrlo važno da znaju da će ostvarivati sva svoja stečena prava i dalje. Povećanje koeficijenata, gotovo polovici radnika je vrlo značajno u ovom gospodarskom trenutku i radnici tu odluku pozdravljaju«, istaknula je predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić.


Velpro je okrenut prvenstveno potrebama malih trgovaca, hotelijerstva, ugostiteljstva i javnog sektora, odnosno pravnih osoba i obrtnika. Posluje na 21 lokaciji i kupcima nudi asortiman od 12.000 artikala, u sklopu kojeg se nalazi više od 800 artikala vlastitih trgovačkih marki. Važan je partner maloj hrvatskoj trgovini, primarno kroz projekt Plus Marketa, koji trenutno ima više od 1.100 prodajnih mjesta partnera, navodi se u priopćenju.