Dobra komunikacija

Tedeschi: Vjerujem da će vlasnici i menadžment iznaći rješenje za opstojnost Agrokora

Hina

Reuters

Reuters

»Odazvali smo se pozivu Vlade (na sastanak dobavljača s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić), odazvat ćemo se svakom dobro osmišljenom, strukturiranom sastanku, koji prije svega neće biti šou za javnost nego mudro razmišljanje kako iz ove situacije što kvalitetnije izaći i okrenuti se prema budućnosti«, naveo je Tedeschi.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi izjavio je u srijedu kako vjeruje da će vlasnici i menadžment Agrokora, zajedno s ostalim dionicima, iznaći rješenje koje će jamčiti opstojnost Agrokora kao sustava, kao i da je njegova kompanija u stalnom kontaktu s menadžmentom Agrokora. »Situacija, na bazi onoga što se zna u medijima, je složena. Ja kao poslovni partner Agrokora, kao jedan od najvećih dobavljača sustava Agrokor, ne mogu reći ništa drugo nego da vjerujem da će vlasnici i menadžment, zajedno s ostalim dionicima, prije svega financijskim institucijama, ali onda i dobavljačima i državom, iznaći rješenje koje će garantirati opstojnost Agrokora kao sustava«, kazao je Tedeschi odgovarajući na upite novinara na izboru EY »Poduzetnik godine«.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe napominje i da ne može davati recepte drugima. »Nisam u poziciji da raspisujem recepte, a ne bi to bilo ni korektno ni poslovno mudro«, rekao je.


Na upit zašto predstavnici Atlantic grupe nisu u ponedjeljak bili na sastanku velikih dobavljača Agrokora, Tedeschi je ponovio da je njegova kompanija rekla da će biti na svakom dobro osmišljenom sastanku. »Mi smo ocijenili da taj sastanak na neki način prejudicira zaključke i, s druge strane, da se nema što medijima komunicirati tko dolazi na koji sastanak, gdje se održava, u koliko sati. Jer to nije medijski cirkus, nego ozbiljna poslovna tema«, kazao je.


Istaknuo je i kako poštuju svoje kolege, da s njima imaju cijeli niz zajedničkih stavova, te da su se odazvali Vladinu pozivu na razgovore.»Odazvat ćemo se svakom dobro strukturiranom i osmišljenom sastanku koji, prije svega, neće biti show za javnost, nego mudro razmišljanje kako iz ove situacije što kvalitetnije izići i okrenuti se prema budućnosti«, poručio je predsjednik Uprave Atlantic grupe.

Na upit hoće li ta kompanija sudjelovati u restrukturiranju Agrokora, Tedeschi je odgovorio da ih nitko nije ni pozvao da u tome sudjeluju. »Da li je naš interes da kao velikog partnera Agrokora da ga i dalje snabdijevamo robom, da surađujemo na obostranu korist i zadovoljstvo, odgovor je – da. Ako mi kao poslovni subjekt možemo pridonijeti stabilizaciji Agrokora, sigurno štititi svoje interese, napravit ćemo maksimum«, rekao je.




Na upit je li moguće da dobavljači ne naplate u cijelosti svoja potraživanja od Agrokora, Tedeschi je rekao kako je u nekom ružnom scenariju treba razmišljati da je to moguće. Ponovio je kako je situacija složena, kako su angažirani profesionalni savjetnici Deloitte iz Londona koji treba napraviti određenu ‘krvnu sliku koncerna’ i to predložiti prije svega financijskim vjerovnicima, kreditorima koncerna«.


Tedeschi je također istaknuo kako je njegova kompanija u stalnom kontaktu s Agrokorom. »Mi smo u stalnom kontaktu s menadžmentom Agrokora, u dnevnome. U tom smislu komunikacija je jako dobra«, rekao je predsjednik Uprave Atlantic grupe odgovarajući na pitanja novinara.