Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
19. studenoga 2019.
Problematična priča

Sprema li se to Vlada istisnuti Poljake i preuzeti kontrolu nad Lukom Rijeka?

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 20. listopad 2018. u 13:02 2018-10-20T13:02:34+02:00

Država, kao vlasnik 25,02% dionica, spremna  jenapraviti onaj ključni korak, preuzeti upravljačka prava, za što je nužna suradnja s mirovinskim fondovima koji drže oko 25% dionica

RIJEKA Poteškoće u poslovanju Luke Rijeka pod vodstvom poljske uprave iz OT Logisticsa sve više izlaze na vidjelo, a zbog kritične situacije država je uz pomoć mirovinskih fondova spremna preuzeti upravljačka prava, čime bi se dobilo pravo na imenovanje nove uprave, piše Nacional.

U sjeni glavne riječke teme, sudbine brodogradilišta 3. maj, događa se još jedna problematična gospodarska priča, ona o Luci Rijeka. Luka našla u teškoj, dubokoj opasnoj strateškoj i poslovnoj krizi koja ugrožava hrvatsku privredu te poništava neke od najvažnijih nacionalnih strateških pravaca razvoja, u kojima Rijeka sa svojom lukom ima središnje mjesto. 

Sve očitije poteškoće u poslovanju Luke pod vodstvom poljske uprave iz OT Logisticsa sada polako izlaze na vidjelo. Nacional doznaje, što je dobra vijest, da je država, kao vlasnik 25,02% dionica, spremna napraviti onaj ključni korak, preuzeti upravljačka prava, za što je nužna suradnja s mirovinskim fondovima koji drže oko 25% dionica. 

Na taj način osigurao bi se većinski paket i pravo na imenovanje nove uprave. U ovom je trenutku ključ rješenja poslovne krize u Luci, formalno i stvarno u rukama mirovinaca, piše Nacional.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija