Refinanciranje obveza

Pozamašna pozajmica Todorićevom koncernu: Agrokor posudio 350 milijuna eura od ruske banke

Hina

obavijesti o preuzimanju jamstva za obveze vladajućeg društva po ugovoru o tom kreditu u ponedjeljak su do podneva na Zagrebačkoj burzi objavili PIK Vinkovci, Ledo, Zvijezda i Jamnica



Koncern Agrokor d.d. i Sberbank of Russia potpisali su ugovor o dugoročnom zajmu u iznosu od 350 milijuna eura, a sredstva su namijenjena refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza, izvijestili su u ponedjeljak iz Agrokora.


Sredstva osigurana ovim zajmom namijenjena su refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza sa ciljem dodatnog jačanja financijskog položaja kompanije kao i učinkovitijeg upravljanja ročnošću obaveza, navode iz Agrokora.


Dodaju i kako ta transakcija predstavlja kontinuitet uspješne suradnje između Sberbanke i Agrokora koja je započela prije dvije godine potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i suradnji.




Najnoviji aranžman još je jedna potvrda povjerenja međunarodnih financijskih institucija u viziju i dugoročnu strategiju Agrokora, navodi se u kratkom priopćenju.


Jamstvo za taj kredit preuzelo je nekoliko društva iz sastava koncerna Agrokor. Tako su obavijesti o preuzimanju jamstva za obveze vladajućeg društva po ugovoru o tom kreditu u ponedjeljak do podneva na Zagrebačkoj burzi objavili PIK Vinkovci, Ledo, Zvijezda i Jamnica.