Rezultati sajma u Parmi

Poslovni uspjeh pazinskog Pisiniuma: Istarski pršut u osvajanju tržišta EU-a

Davor Šišović

Žarko Vodopija i  Josip Hreljak / Snimio Davor ŠIŠOVIĆ

Žarko Vodopija i Josip Hreljak / Snimio Davor ŠIŠOVIĆ

Pazinska mesoprerađivačka tvrtka Pisinium tijekom ove će godine izvesti u Italiju tisuću komada zaštićenog istarskog pršuta, a na nedavnom sajmu pršuta i drugih prehrambenih proizvoda Cibus u Parmi, interes za uvoz istarskog pršuta pokazali su i kupci iz drugih europskih zemalja



PAZIN    Pazinska mesoprerađivačka tvrtka Pisinium, koja u svom sastavu ima i pršutanu koja je jedna od šest proizvođača zaštićenog istarskog pršuta s oznakom izvornosti, tijekom ove će godine izvesti u Italiju tisuću komada ovog zaštićenog istarskog pršuta, a na nedavnom sajmu pršuta i drugih prehrambenih proizvoda Cibus u Parmi, interes za uvoz istarskog pršuta pokazali su i kupci iz drugih europskih zemalja.


Kako saznajemo od vlasnika i direktora Pisiniuma Josipa Hreljaka, te njegovog voditelja prodaje i izvoza Žarka Vodopije, ova je pazinska tvrtka na lanjskom sajmu prehrane Anuga u njemačkom Kölnu uspostavila kontakt s talijanskom tvrtkom Prosciutttificio DOK Dall’Ava, iz talijanskog San Danielea.


Njezin vlasnik Carlo Dall’Ava, nakon što ga je u Kölnu kušao, izrazio želju da i ovaj istarski pršut iz Pazina ima u paleti europskih delicija koje nudi svojim kupcima.