Opatijska tvrtka "izašla" u Sloveniju

LRH kupio četiri hotela u Portorožu

Marina Kirigin

Akviziciju je provela tvrtka Hoteli Cavtat u većinskom vlasništvu Liburnija Riviera Hotela za, pišu slovenski mediji, oko 30 milijuna eura



OPATIJA  Tvrtka Hoteli Cavtat, u većinskom vlasništvu opatijske grupacije Liburnia Riviera Hoteli (LRH), novi je vlasnik četiriju hotela u Portorožu u Sloveniji, informacija je koja je objavljena na web stranicama LRH-a.


Prodaja hotela Metropol, Roža, Barbara i Lucija obavljena je nakon međunarodnog natječaja na kojemu su Hoteli Cavtat ponudili najbolje uvjete. Cijena preuzimanja nije objavljena, a slovenski mediji navode da se kreće nešto ispod 30 milijuna eura.


  


Malo informacija


– Možemo potvrditi da su Hoteli Cavtat, u većinskom vlasništvu LRH, s poduzećem Hoteli Bernardin iz Portoroža dana 14. studenog sklopili kupoprodajni ugovor za kupnju hotelskog kompleksa hoteli Metropol, Lucija, Barbara i Roža, navela je Sonja Klingor iz odjela za korporativne komunikacije Liburnia Riviera Hotela.   

Neobvezujuće ponude za hotele u Portorožu lani je u svibnju predalo četrnaest interesenata, najviše iz Slovenije, nakon čega je prispjelo pet obvezujućih ponuda. Uz ponudu Hotela Cavtat, bilo je i ponuda europskih i ruskih kompanija.


   Što za Opatiju znači kupovina slovenskog hotelskog kompleksa i hoće li se i kako ona odraziti na investicijska ulaganja, pitanja su koja smo jučer postavili i gradonačelniku Opatije Ivi Dujmiću. Dujmić je odgovorio da su na posljednjem NO LRH bile dvije točke dnevnog reda, odnosno da se raspravljalo o zaposlenicima, te kako je na traženje predstavnika Grada uvrštena i nadopuna zbog činjenice da oni kao strateški partneri nisu dovoljno informirani o tome što se događa i kakve se odluke donose u Hotelima Cavtat.


   Informacije prema kojima su Hoteli Cavtat dali ponudu za kupnju hotela društva Bernardin, mogle su se saznati iz medija, a da pri tome Nova Liburnija d.o.o. i njezini vlasnici Grad Opatija, Općina Lovran, Općina Matulji i Općina Mošćenička Draga koji su dali suglasnost Liburnia Riviera Hotelima za kupnju Hotela Cavtat, nisu bili službeno informirani o toj akviziciji.   

Odvojiti poslovanje


Stoga je gradonačelnik Ivo Dujmić na posljednjem NO LRH zatražio da uprava LRH predloži model u kojem bi poslovanje Liburnia Riviera Hotela u potpunosti bilo odvojeno od poslovanja Hotela Cavtat i drugih povezanih društava LRH, odnosno model u kojem ni na koji način neće biti ugrožena vrijednost imovine i prava dioničara LRH poslovanjem Hotela Cavtat i drugih povezanih društava.


Zahtjev gradonačelnika dobio je i potporu članova NO-a LRH. Na pitanje o samom činu kupoprodaje i tome što ona znači za Opatiju, Dujmić je rekao kako će o tome govoriti kada bude imao potpunu i kompletnu informaciju.