Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2018.
Zapošljavanje

Dobra vijest iz Konzuma: Traže nove radnike - od prodavača, do vozača

Dobra vijest iz Konzuma: Traže nove radnike - od prodavača, do vozača
Dobra vijest iz Konzuma: Traže nove radnike - od prodavača, do vozača
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2017. u 11:07 2017-10-30T11:07:22+01:00

Trgovački lanac Konzum raspisao je natječaj za nove radnike raznih profila - prodavače, skladištare, mesare, kuhare, vozače, komisionare i dostavljače, pozvavši sve zainteresirane da se pridruže njihovom timu od više od 11.000 zaposlenika, izvijestili su u ponedjeljak iz Konzuma.

»Proces restrukturiranja Konzuma, koji je u tijeku, već pokazuje i prve rezultate – uspjeli smo stabilizirati poslovanje, zatvoriti dio duga dobavljačima i osigurati redovito podmirivanje obveza prema njima te tako ostvariti redovitu opskrbu naših trgovina robom. Zatvaramo i dio trgovina kako bismo postigli operativnu stabilnost te poboljšali uvjete rada u budućnosti«, istaknuo je predsjednik Uprave Slavko Ledić.

Napominje i kako je iza njih uspješna sezona u kojoj su, kao i u ostalim aktivnostima, ključnu ulogu odigrali Konzumovi zaposlenici, koji su bili uz kompaniju u najtežim trenucima te potvrdili kako su najvredniji resurs kompanije.

Konzum, kako se navodi u priopćenju, svojim zaposlenicima nudi brojne pogodnosti poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa i drugih, kao i redovita primanja koja su nedavno u okviru procesa restrukturiranja i povećana za radnike u maloprodaji.

Novost je i zapošljavanje na nepuno radno vrijeme, ističu iz te tvrtke u sastavu Agrokora, čime se izlazi ususret i omogućava fleksibilnije radno vrijeme roditeljima, studentima i svima kojima je to važno i nužno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.

Inače, ta je tvrtka od 1. kolovoza povećala plaće za prosječno osam posto za 6.000 svojih radnika s najnižim koeficijentima. Ranije je najavila kako do kraja godine planira zatvoriti ukupno 105 prodavaonica, koje su neprofitabilne duže razdoblje te je izgledno da će nastaviti neprofitabilno poslovati i stvarati gubitke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka