Uhićena trojica muškaraca

Zagrebački vijećnik mučio i prisiljavao djevojku na prostituciju?

Vanja Vesić

Žena je smogla hrabrosti i prijavila trojicu koja su je navodno prisiljavala na prostituciju prijeteći joj. Jedan od njih je član HSLS-a i građanske udruge za zaštitu ljudskih prava 



ZAGREB Trojica muškaraca uhićena su i dovedena u pritvor pod sumnjom da su prisiljavali jednu ženu na prostituciju, zatočili je, mučili i prijetili joj.


Riječ je o I.H.-u, D.K.-u te T.R.-u, kako doznajemo, HSLS-ovcu i aktivistu jedne civilne udruge koja se bavi zaštitom ljudskih prava.


Prema dostupnim podacima sama žrtva, bivša djevojka pritvorenog T. R. smogla je hrabrosti i prijavila svoje mučitelje policiji.




Trojica osumnjičenika zadržana su u pritvoru koji im je određen zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i utjecaja na svjedoke.


Kako doznajemo, djevojka im je trebala »srediti« neke gradske stanove za što se trojac jako zainteresirao. Po svemu sudeći, aranžman je propao pa se djevojka našla u nemilosti. Istražiteljima je ispričala da su je mučenjem i zatvaranjem prisiljavali da se prostituira.


Pred policajcima govorila je da je njezina agonija trajala mjesecima.


– Vodimo te na wc…stavit ćemo ti glavu u wc školjku. Bit će i malo krvi, prepričavala je istražiteljima riječi osumnjičenih mučitelja. Sasvim drugu priču imao je jedan od osumnjičenika, najvjerojatnije, njezin bivši momak.


– Žena je bolesna, ima bipolarni poremećaj i problema s alkoholom. Ona je sklona izmišljanju i ovo je samo jedna od njezinih laži, branio se pred istražiteljima jedan od osumnjičenih negirajući teška kaznena djela koja se stavljaju njemu i njegovim kompanjonima. Kako doznajemo, spomenuti HSLS-ovac, osim što je civilni aktivist, obnaša i dužnost izabranog vijećnika na razini zagrebačke lokalne samouprave.