Nasilje u obitelji

U Rijeci privedena majka iz Gorskog kotara: Zbog loših ocjena jastukom gušila vlastitu kćer?

Slavica Kleva

 Majka je revoltirana školskim (ne)uspjesima svoje kćeri fizički nasrnula na nju, navodno je gušila jastukom, a kod majke je nakon što je intervenirala policija, pronađen i nož zamotan u krpi



RIJEKA U istražni centar Županijskog suda jučer je privedena S.S. (54) iz jednog manjeg naselja u Gorskom kotaru zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilje u obitelji, zlostavljala je svoju maloljetnu kćer. Majka je revoltirana školskim (ne)uspjesima svoje kćeri fizički nasrnula na nju, navodno je gušila jastukom, a kod majke je nakon što je intervenirala policija, pronađen i nož zamotan u krpi. Osumnjičena dosad nije osuđivana, a osim te maloljetne, majka je i triju punoljetnih kćeri.


Sudac istrage Vlado Bosner nije prihvatio prijedlog tužiteljice o zadržavanju u istražnom zatvoru, već se odlučio za mjere opreza kojima će se osigurati mir u kući, ali i izbjeći mogući novi sukob. S obzirom da osumnjičenoj majci starija kćer živi u Rijeci, preselit će se k njoj, barem dok se ne okonča istraga, a maloljetna kćer ostaje u Gorskom kotaru. Majka se mora javljati načelniku Prve policijske postaje jedanput tjedno, majci je zabranjeno približavanje kćeri na udaljenost od sto metara, te uspostavljanje bilo kakvog kontakta.