Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
27. siječnja 2020.
Ispitani svi svjedoci

Slučaj Karlovačka banka: Iz zatvora pušteni Marija Šola i sinovi

Marija Šola / Foto Tea CIMAS / CROPIX
Marija Šola / Foto Tea CIMAS / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2013. u 20:46 2013-07-22T20:46:00+02:00

Istražni zatvor koji im je bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke ukinut je jer su ispitani svi predloženi svjedoci

ZAGREB Marija Šola i njezina dvojica sinova, Sandi i Petar, koji su osumnjičeni u aferi Karlovačka banka, pušteni su danas iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem su bili posljednjih nekoliko mjeseci, javlja portal Večernjeg lista.

Istražni zatvor koji im je bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke ukinut je jer su ispitani svi predloženi svjedoci, piše portal Večernjeg lista.

Marija Šola, njezini sinovi te još nekolicina osoba, među kojima je i ugledni neurokirurg Josip Paladino te bivši šef Dalekovoda Luka Miličić, osumnjičeni su u aferi Karlovačka banka u kojoj ih se teretilo za izdavanje kredita bez valjanih osiguranja.

Do njihova uhićenja prije nekoliko mjeseci, istraga je u nekoliko navrata proširivana, a Paladino koji je u početku bio svjedok, u međuvremenu je postao osumnjičenik.

Među onima koji su svjedočili u ovom postupku je i Josip Galinac te supruga Milijana Brkića, sadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, Karmen Brkić.

Članove obitelji Šola i ostale USKOK sumnjiči za zloporabe položaja i ovlasti teške oko 200 milijuna kuna.

Osumnjičenici su, kako se sumnja, osnivali poduzeća preko kojih su kupovali zemljišta, a novac za to dolazio je iz Kabe u obliku kredita koji nisu bili valjano osigurani.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu