Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 12n
Sutra: 9° 9° 12n
25. siječnja 2020.
Divljački ispad

Skandalozni napad: Rabijatni Riječanin napao osobu s invaliditetom u autu, pa ga - pljunuo

Ilustracija / Foto Marko Gracin
Ilustracija / Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2019. u 16:24 2019-02-08T16:24:26+01:00

Prišao je »golfu«, zaustavljenom ispred ispred kioska, u kojem je kao vozač sjedio muškarac s invaliditetom, te mu se obratio riječima: »Hoćeš da te nokautiram?! Makni se!«

RIJEKA Invalidnom muškarcu je, zbog nesuglasica u prometu, najprije prijetio da će ga nokautirati, a onda ga pljunuo kroz otvoreni prozor auta. Inkriminacija je zbog koje je izrečena kazna od tisuću kuna 39-godišnjem Riječaninu, oglašenom krivim za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Opatijski sud izdao je prekršajni nalog Riječaninu nakon što je ocijenio dokazanim da se na javnom mjestu ponašao na naročito drzak i nepristojan način. Nemio slučaj zbio se 26. svibnja prošle godine, oko 15.30 sati, ispred kioska kod Dvorane mladosti na Trsatu.

Rekonstrukcija događaja je pokazala da je 39-godišnjak, kao vozač automobila »škoda«, grubo i neprimjereno reagirao zbog nesuglasica u prometu, te u jednom trenutku izašao iz svog vozila.

Prišao je »golfu«, zaustavljenom ispred ispred kioska, u kojem je kao vozač sjedio muškarac s invaliditetom, te mu se obratio riječima: »Hoćeš da te nokautiram?! Makni se!«

Vozač »golfa« mu je na to rekao neka ga slobodno zaobiđe. No, u trenucima što su uslijedili, rabijatni Riječanin ga je kroz otvoreni prozor vozačevih vrata – pljunuo. Nakon toga je sjeo u svoj auto i nastavio dalje.

U odluci opatijskog suda navodi se kako će se smatrati da je novčana kazna u cijelosti plaćena ako u roku od mjesec dana od pravomoćnosti prekršajnog naloga plati dvije trećine kazne, odnosno 667 kuna. A dužan je svakako platiti i 100 kuna na ime troškova prekršajnog postupka., koji se vodio temeljem optužnog prijedloga Treće policijske postaje Rijeka.

U obrazloženju odluke navodi se da je sud, pri odmjeravanju kazne, uzeo u obzir olakotne i otegotne okolnosti. Izrečena novčana kazna relativno je visoka, tendira ka maksimalno predviđenoj novčanoj kazni za ovakav prekršaj.

Odluka opatijskog suda nije pravomoćna, okrivljeni Riječanin ima pravo prigovora

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.