Nisu gledali prognozu

Poslali osnovnoškolce na Sljeme, vratila ih policija!

Vanja Vesić

Iz škole su se opravdali da su od prijevoznika "Autoturist" iz Samobora dobili uvjeravanje da nema potrebe za otkazivanjem odlaska na Sljeme, te da je cesta prohodna. Međutim, cesta je zbog poznatih razloga bila blokirana.



Učenici Osnovne škole Grof Janko Drašković iz zagrebačkog Vrapča krenuli su rano jutros u “školu u prirodi” autobusom na Sljeme, iako je nevrijeme divljalo i na zagrebačkom području. Srećom, na putu ih je zaustavila policija i vratila natrag. 


Iz škole su se opravdali da su od prijevoznika “Autoturist” iz Samobora dobili uvjeravanje da nema potrebe za otkazivanjem odlaska na Sljeme, te da je cesta prohodna. Međutim, cesta je zbog poznatih razloga bila blokirana.


Čak, štoviše, vladao je pravi kaos -  vatrogasne i šumarske ekipe ostale su zarobljene na cesti između srušenih stabala, što je potvrdio i pročelnik gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić. Unatoč tome, nešto kasnije sa zagorske strane na Sljeme stigao je i drugi školski autobus s djecom kojeg su zaustavili dežurne ekipe Skijališta Sljeme i poslali  natrag u susjednu županiju.