Počelo suđenje Mariju Vuletiću i šestorici suoptuženika

Organizirana prostitucija u Hrvatskoj: Djevojke djelatnicima hotela plaćale da ih puste u sobe klijenata

Ana Raić Knežević

Tužiteljstvo tvrdi da je Mario Vuletić zajedno sa šestoricom suoptuženika od lipnja do srpnja ove godine angažirao više žena za pružanja seksualnih usluga u Zagrebu i u drugim mjestima u Hrvatskoj



ZAGREB Novac što su ga moje djevojke dobivale od klijenata za seksualne usluge dijelili smo na tri dijela – trećina je išla meni, trećina njima, a trećina za organizaciju posla. To je podrazumijevalo kupovinu zrakoplovnih karata i plaćanje taksija te održavanje web-stranice putem koje sam nudio escort usluge. Priznao je to 40-godišnji Mario Vuletić, optužen za organiziranje lanca prostitucije.


  Tužiteljstvo tvrdi da je zajedno sa šestoricom suoptuženika od lipnja do srpnja ove godine angažirao više žena za pružanja seksualnih usluga u Zagrebu i u drugim mjestima u Hrvatskoj za najmanje 150 eura po satu. Među njegovim kompanjonima bila su i dvojica zaposlenika zagrebačkog hotela »Regent Esplanade« koji su optuženi da su prostitutke puštali u sobe klijenata za što su dobivali po 100 kuna.


  Djelatniku turističke agencije iz Makarske, Jablanu Pešiću, na teret je stavljena suradnja s Vuletićem nakon što su ga gosti tražili žensko društvo. Za tri djevojke dogovoren je boravak na Hvaru gdje su odradile »posao« vrijedan 6.000 eura. Ukupno su zaradili 183.000 kuna.




– Nije točno baš sve što je u optužnici, jer u nekim poslovima i nije bilo seksa, objašnjavao je Vuletić sutkinji Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Ivani Bujas.


– Cure su nešto od toga uveličale.


  Halil Buljić, također jedan od optuženih vozača, tvrdio je da je svoju »susjedu Irenu« vozio kad bi ga za to zamolila, no nije znao čime se bavila.


  – Znala mi je za to ostaviti 30 ili 50 kuna, objasnio je Buljić. Zaposlenik »Esplanade« Ivan Karlo Ranok priznao je krivnju pravdajući se kako nije znao što radi.