Panika u Ulici Ive Šodića

MUŠKARAC AKTIVIRAO PLINSKU BOCU? Snažna detonacija odjeknula u stanu u Kostreni

Šarlota Brnčić

"Govorio je već neko vrijeme da će to napraviti, problem je kad popije", govorili su okupljeni susjedi / Snimio Vedran KARUZA

"Govorio je već neko vrijeme da će to napraviti, problem je kad popije", govorili su okupljeni susjedi / Snimio Vedran KARUZA

Interventne službe su u najkraćem mogućem roku stigle na mjesto događaja, a ozlijeđeni muškarac bio je pri svijesti te je po prvim neslužbenim informacijama imao od vidljivih ozljeda par opeklina. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u KBC Rijeka



Snažna detonacija koja je poslijepodne odjeknula u zgradi na kućnom broju 6 Ulice Ive Šodića u Kostreni podigla je na noge stanare kako tog kućnog broja tako i svih obližnjih.


U prvom trenutku nije bilo jasno što se događa i uslijed čega je došlo do eksplozije, a iz jednog stana izlazio je dim.


Uzbunjena je policija i riječki profesionalni vatrogasci, a dojava policiji govorila je i da je jedan stariji muškarac, inače ukućan u tome stanu, i ozlijeđen.Interventne službe su u najkraćem mogućem roku stigle na mjesto događaja, a ozlijeđeni muškarac bio je pri svijesti te je po prvim neslužbenim informacijama imao od vidljivih ozljeda par opeklina. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u KBC Rijeka.




Uslijed eksplozije, po prvim saznanjima najvjerojatnije plinske boce, izbijeni su okviri prozora stana, a staklo se rasprsnulo desetak metara dalje te palo ispred ulaza u zgradu, ali i po cesti.Obližnji parkirani automobili nisu pretrpjeli štetu, no događajem su bili vidno uznemireni susjedi koji su se okupili u dvorištu. Komentirali su da je susjed već neko vrijeme najavljivao da će to učiniti i da je aktivirao plinsku bocu.


– Strašno je kako je to grunulo. Kako se to čulo. Skočili smo svi van. Drugi susjed je zvao policiju. Zvali smo i vatrogasce. Došli su stvarno jako brzo. Već za nekih tri do četiri minute. Supruga mu nije bila u stanu kad je to učinio. Govorio je već neko vrijeme da će to napraviti. Problem je kad popije. Stajao je kad je izašao iz zgrade. Čak je i dvije pive stavio u džep prije nego su ga odveli iz stana, ispričali su nam okupljeni stanari.


Drugi su susjedi komentirali kako su u stanu pored njegova mala djeca te da je moglo biti svašta. Također, i da je, pored toga što je govorio da će sebi nešto napraviti, znao i drugima prijetiti.