U dvije prometne srećom bet teško ozlijeđenih

Kaos na autocesti: Prevrnula se” hitna” i lančani sudar kod Tuhobića

Šarlota Brnčić

U prvoj nesreći sudjelovalo je vozilo Hitne pomoći pulskog Doma zdravlja u kojem je u tom trenutku bio vozač, tehničar i troje pacijenata

RIJEKA Čak dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovalo ukupno pet vozila, a tri osobe lakše ozlijeđene, dogodile su se gotovo istovremeno u petak oko 15 sati na autocesti Rijeka – Zagreb kod tunelaTuhobić na čvoru Oštrovica. U prvoj nesreći sudjelovalo je vozilo Hitne pomoći pulskog Doma zdravlja u kojem je u tom trenutku bio vozač, tehničar i troje pacijenata. Samo spletom sretnih okolnosti izbjegnuta je tragedijakada se kombi Hitne pomoći, izbjegavajući sudar s automobilom, prevrnuo na bok. – Vozili smo troje pacijenata iz Zagreba za Pulu kada je, po izlasku iz tunela, “marea” počela krivudati po cesti. Iza nje se vozio džip. Izbjegavao sam na sve načine da ju ne udarim… Sve sa strane samizudarao, svo ovo kamenje… Kad se ispred nas našla zaštitna ograda znao sam da je moram izbjeći. Inače smo se mogli popeti i tko zna što bi se dogodilo. Vratio sam se na cestu i tada nas je okrenulo na bok. Izgledalo je kao da je na cesti bio led. Samo znam da smo svi dobro prošli. Druga hitna je odvezla našu pacijenticu koja se žalila na bolove u leđima – ispričao nam je vozač Boro Tomić kojem su lakšeozlijeđene šake.




Samo nekoliko stotina metara niže, također u smjeru Rijeke, odigrao se lančani sudar u kojem su sudjelovala četiri automobila, a najgore je prošao “peugeot 307” završivši u zaštitnoj ogradi. Prednji kraj bio mu je potpuno uništen, a prema prvim informacijama lakše su ozlijeđeni vozač i putnik iz tog automobila.