Oslobođen posrnuli poduzetnik

Imao je sve, uspjeh i novac, a danas živi od socijalne pomoći. Napokon ga je stigla jedna dobra vijest

P. N.

Poduzetnik Mladinić iz vremena uspjeha, dok je njegov brand reklamirao i Gibonni, snimila Vanja Zupčić / PIXELL

Poduzetnik Mladinić iz vremena uspjeha, dok je njegov brand reklamirao i Gibonni, snimila Vanja Zupčić / PIXELL

Istaknuo je da danas živi uz pomoć Centra za socijalnu skrb. Nakon poslovnog kraha, uslijedio je krah na privatnom planu te je poduzetnik ostao bez stana, a raspala mu se i obitelj.



Posrnuli poduzetnik Srđan Mladinić, nekoć vlasnik velike, uspješne i prosperitetne tvrtke “SMS” na Županijskom sudu u Splitu oslobođen je na ponovljenom suđenju optužbi da je iz svog poduzeća nelegalno izvukao 3,5 milijuna kuna.


Oslobađajuća presuda stigla je četiri godine nakon prvostupanjske, kojom je Mladinić oglašen krivim.


Dajući završnu riječ, poduzetnik Mladinić je istaknuo da danas živi uz pomoć Centra za socijalnu skrb. Nakon poslovnog kraha, uslijedio je krah na privatnom planu te je Mladinić ostao bez stana, a raspala mu se i obitelj.




– Sudsko vijeće, izvijestila je Slobodna Dalmacija, “oslobodilo ga je optužbe da je kao jedini osnivač i član Uprave “SMS”-a u više navrata od 2004. do 2009. godine zatražio isplate s računa društva u iznosu od 4,75 milijuna kuna, prikazujući u knjigovodstvu taj iznos kao pozajmice”.


Mladinić je pak tvrdio da je novac uzimao, ali ga je, dokazao je na Županijskom sudu, i vratio poduzeću.


U prvoj presudi bilo mu je naloiženo da nadoknadi milijunsku štetu, a na pet godina mu je zabranjeno da bude član uprave u bilo kojem trgovačkom društvu.


Vrhovni sud je, međutim, usvojio žalbu Mladinićevog odvjetnika i naložio novo suđenje, na kojem je posrnuli poduzetnik, evo, oslobođen.