Tragedija u istočnom dijelu Zagreba

Eksplozija plina u obiteljskoj kući: Poginuo otac, sin ga pokušao spasiti

Vanja Vesić

Smrtno stradali je čovjek u 60-tim godinama, osoba s invaliditetom kojem je 30-godišnji sin J.O. pokušao pomoći. Nažalost, od siline detonacije, stradao je i sin zadobivši teške opekotine



ZAGREB  Jedna je osoba poginula a druga ozlijeđena u eksploziji koja se u četvrtak popodne oko 15.30 sati dogodila u obiteljskoj kući u Resniku, u istočnom dijelu Zagreba.


Prema informacijama do kojih smo došli na mjestu događaja eksploziju je uzrokovalo istjecanje plina iz plinskih boca u kući obitelji Omerčić.


Smrtno stradali je čovjek u 60-tim godinama, osoba s invaliditetom kojem je 30-godišnji sin J.O. pokušao pomoći.




Nažalost, od siline detonacije, stradao je i sin zadobivši teške opekotine. Prebačen je u Kliniku za traumatologiju.


Susjedi s kojima smo razgovarali u šoku su: 


– Strašno, eksplozija je bila užasna. Mislili smo da je bomba! Njegov sin htio je ući u kuću ali ga je eksplozija doslovno izbacila u dvorište. Pokušavao je ući kroz prozor kuće dok je vatra i dim kuljao prema van. Zato se jadnik i sam opekao. Trčao je oko kuće tražeći drugi ulaz ali vatra je izlazila iz prizemlja na sve strane. Nije bilo šanse da izvuče oca. Tragedija, što da vam kažem, čovjek je bio bolestan, teški invalid i nije imao lijepi život – ispričao nam je jedan od susjeda. Uz policiju i vatrogasce, očevid je potrajao i tijekom večernjih sati.