PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI

Djevojka u Malom Lošinju ubijena je nožem, ubojica je vjerojatno susjed kojeg je privela policija, bio je na psihijatrijskom liječenju

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Ubojica, a navodno je riječ o susjedu, upao je unutra i tražio majku ubijene 16-godišnjakinje. Nožem u rukama je napao majku, a probodena je njena kći koja ju je pokušala obraniti. Mještani Malog Lošinja su šokirani nezapamćenim zločinom. Policija je privela 41-godišnjaka koji se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela



MALI LOŠINJ – Tijelo 16-godišnje djevojke pronađeno je u Malom Lošinju, a policija sumnja na ubojstvo. 


Na tijelu tinejdžerke, naime, pronađeni su tragovi nasilne smrti.


Neslužbeno se doznaje da je tijelo pronađeno na predjelu Škverić, na samom početku ulice Lošinjskih brodograditelja.




Kako nam je neposredno nakon očevida kazala Tatjana Čarapić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, pronađeno je tijelo mlađe ženske osobe, a prema svemu sudeći riječ je o nasilnoj smrti, ubodom oštrim predmetom.


Za počiniteljem se traga, a u policijskoj obradi je muškarac srednje dobi.


Ranije je objavljena neslužbena informacija da je policija privela 41-godišnjaka koji se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.


Dojava je došla od susjeda, oko šest sati ujutro.


Iz PUPG upravo su objavili informacije o ovom događaju. Navode kako je u jutarnjim satima policija zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju.


Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar izjavio je da je dojava o teškom ozljeđivanju djevojke policiji stigla u 6.20 sati.


Unatoč brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i pokušajima reanimacije, djevojka je preminula, kazao je Dizdar.


Izvijestio je da je u prostore policije priveden jedan mogući počinitelj ubojstva, dok se za drugim traga.


Očevid vodi zamjenica Županijske državne odvjetnice u Rijeci, a u njemu sudjeluje i krim policija te ekipa za očevide. Detalji tog događaja zbog toga za sada nisu dostupni, istaknuo je Dizdar.


Na području Grada Malog Lošinja, zbog jutrošnjeg ubojstva 16-godišnje djevojke, subota i nedjelja proglašeni su Danima žalosti, što znači da se otkazuju sve priredbe javnog, kulturnog i zabavnog sadržaja.


Na zgradi gradske uprave, kao i onima javnih ustanova i gradskih trgovačkih društava, zastave će biti spuštene na pola stijega. U subotu prijepodne je u luci trebala biti održana maškarana regata, ali je sada otkazana. Neće biti ni predstava u kinu Vladimira Nazora.


Index neslužbeno doznaje kako je ubojica upao u kuću u kojoj su bili majka i kći. Navodno je riječ o susjedu koji je tražio majku ubijene djevojke.


S nožem u rukama napao je majku, a probodena je 16-godišnjakinja, koja ju je pokušala obraniti. Kad je ubojica upao u kuću navodno se spremala za školu.


Na mjesto događaja je upućena zamjenica Županijske državne odvjetnice. Prostor oko kuće gdje se dogodilo ubojstvo ograđen je policijskim trakama.


Iz Srednje škole Ambroza Haračića potvrdili su za N1 da je ubijena djevojka njihova učenica.


“Situacija u školi je jako tužna, svi su naša djeca”, kazali su u tajništvu škole.


Učenici nisu dobili naputak da ne izlaze van iz škole.


Kako neslužbeno doznaje N1, osumnjičeni je muškarac 2018. godine bio na psihijatrijskom liječenju koje očito nije nastavljeno. 


Ljudi s kojima smo razgovarali pričaju nam da je bio u rastrojenom stanju i da je takav upao u kuću u Ulici Lošinjskih brodograditelja u kojoj su bile majka i kći.


One su se u tom trenutku spremale izići iz kuće. Ubojica, a navodno je riječ o susjedu, upao je unutra i tražio majku ubijene 16-godišnjakinje.


Nožem u rukama je napao majku, a probodena je njena kći koja ju je pokušala obraniti.


Mještani Malog Lošinja su šokirani nezapamćenim zločinom.


Prema nekim informacijama, majka i kći su bile kolateralne žrtve podivljalog muškarca kojem su se našle na putu. 


Motiv napada još nije poznat.


Policija je dojavu o pronalasku tijela dobila jutros, a na mjesto događaja upućena je i zamjenica županijske državne odvjetnice.


Iz Policijske uprave primorsko-goranske navode da očevid kreće oko 11 sati. U ovom trenutku, iz tog razloga, nisu u prilici dati više informacija. 


Najavili su da će izvijestiti o ovom nemilom događaju najkasnije oko podneva.


Portal 24 sata naveo je da su pričali s mještanima Malog Lošinja koji su u šoku te ne mogu vjerovati da se dogodilo ubojstvo u njihovom malom mjestu.


Prema informacijama koje smo dobili, osumnjičeni muškarac se bavio ribolovom te je od toga preživljavao.


Kako tvrde mještani, prošlu godinu imao je problema s alkoholom i drogom.


Muškarac je inače iz Osijeka, ali proteklih najmanje sedam godina živi na Lošinju.


Njegovi susjedi kažu kako je imao dugogodišnju djevojku, ali nije poznato je li još uvijek s njom.


Susjedi tvrde kako nikada nije bio nasilan te ne znaju kakvu poveznicu imaju ubijena djevojka i njena majka s njim.