ATP/WTA Miami

Novak Đoković namučio se za pobjedu i plasman u četvrtfinale

Hina

Geoff Burke-USA TODAY Sports

Geoff Burke-USA TODAY Sports



Prošlogodišnji pobjednik umaškog ATP turnira Austrijanac Dominic Thiem poražen je u dvoboju s Novakom Đokovićem 3-6, 4-6, ali rezultat ne pokazuje koliko se prvi tenisač svijeta morao namučiti za pobjedu i plasman u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju.


Nakon što mu je u prvom setu dovoljan bio jedan break, Đoković je u drugoj dionici trebao gotovo sat vremena i dva breaka kako bi konačno slomio otpor upornog 22-godišnjaka. Thiem je od 1-3 u drugom setu vratio ‘break’ zaostatka pa ponovno izgubio servis. Imao je Austrijanac još četiri prilike za ‘break’ kad je Đoković servirao za pobjedu, da bi branitelj naslova konačno realizirao četvrtu meč-loptu za prolaz u svoje 12. uzastopno četvrtfinale na turnirima iz Masters 1000 serije, na kojima je posljednji put prije finala zaustavljen u listopadu 2014. u Šangaju.


Sljedeći Đokovićev suparnik je Tomaš Berdych koji je u maratonskom dvoboju svladao Francuza Richarda Gasqueta.




Francuzi će ipak imati dvojicu predstavnika u četvrtfinalu. Pobjednik nad Marinom Čilićem Gilles Simon prepustio je samo jedan gem sunarodnjaku Lucasu Pouilleu, a Gael Monfils se vratio nakon izgubljenog prvog seta i svladao Bugarina Grigora Dimitrova koji je u 3. kolu izbacio drugog tenisača svijeta, Britanca Andyja Murrayja.


Ruskinja Svjetlana Kuznjecova i Švicarka Timea Bacsinszky iznenađujuće su polufinalistice u gornjem dijelu ždrijeba turnira tenisačica. Kuznjecova je senzaciju kreirala u 4. kolu svladavši Serenu Williams, a protiv sunarodnjakinje Jekaterine Makarove je nakon gubitka prvog seta u kojem je vodila 5-2, ipak potvrdila veliku pobjedu plasmanom u polufinale. Tamo ju čeka Švicarka Timea Bascinszky koja je prvi put u karijeri došla do polufinala u Miamiju. Na tom je putu prvo izbacila Poljakinju Agnieszku Radwansku, a odličnu je formu potvrdila i četvrtfinalnom pobjedom nad Simonom Halep koju je nakon gubitka prvog seta potpuno nadigrala u preostala dva.