WTA Quebec

Mirjana Lučić-Baroni osvojila Quebec: “Bio je to čudesan tjedan”

Hina

 Mirjana Lučić-Baroni je u finalu svladala Amerikanku Venus Williams sa 6-4, 6-3 nakon sat i 23 minute igre.



QUEBEC Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni pobjednica je WTA turnira u Quebecu, ona je u finalu svladala Amerikanku Venus Williams sa 6-4, 6-3 nakon sat i 23 minute igre.


Za Lučić-Baroni ovo je treći turnirski naslov u karijeri, ali prvi nakon čak 16 godina i četiri mjeseca i njezina drugog trijumfa u Bolu na Braču.


Protiv bivše prve igračice svijeta Lučić-Baroni je loše krenula, izgubila je svoj servis u prvoj igri, a kod 1-3 je bila suočena s još dvije break-lopte za 1-4. No, kada je uspjela izvući taj gem, odmah je u sljedećoj igri oduzela servis Williams, da bi kod vodstva 5-4 još jednom ostvarila break i stigla do prve dionice igre.




Iako je kod vodstva 1-0 u drugom setu propustila 0-40, Lučić-Baroni je prva stigla do breaka i u drugom setu povevši sa 3-1. Iako je dopustila Amerikanki povratak u drugi set izgubivši servis kod vodstva 4-2 iako je imala 40-15 u toj igri, Lučić-Baroni je ostvarila novi break za 5-3, a potom suvereno odservirala za meč.


Razmak od 16 godina i četiri mjeseca najveći je između dva osvojena turnira na WTA Touru uopće, dosadašnja rekorderka bila je Japanka Kimiko Date-Krumm koja je između naslova u San Diegu u Seulu imala stanku od 13 godina.


Inače, bio je ovo treći međusobni susret Lučić-Baroni i Venus Williams i prva pobjeda naše igračice. U prethodna je dva meča ukupno osvojila šest gemova.


Lučić-Baroni je u Quebecu nastavila s odličnim igrama s kojima je započela prije gotovo mjesec dana u kvalifikacijama US Opena. U New Yorku je stigla do 4. kola ostvarivši šest pobjeda prije poraza od Caroline Wozniacki, da bi u Quebecu ostvarila pet pobjeda.


Bio je to dan iz snova za hrvatsku tenisačicu Mirjanu Lučić-Baroni. Nakon što je u finalu WTA turnira u Quebecu pobijedila Amerikanku Venus Williams sa 6-4, 6-3, 32-godišnja hrvatska tenisačica je dva sata kasnije slavila i u konkurenciji parova.


Lučić i Čehina Lucia Hradecka su u finalnom dvoboju pobijedile Njemicu Juliu Georges i Čehinju Andreu Hlavackovu 6-3, 7-6 (8) za sat i 27 minuta igre. Za 32-godišnju hrvatsku tenisačicu bila je to treća turniska pobjeda u parovima nakon što je 1998. pobijedila na Australian Openu i u Tokiju, na oba turnira u paru s Martinom Hingis.


Lučić-Baroni je i u singlu posljednji put slavila prije 16 godina i to u Bolu na Braču. Dakle, titulu na WTA touru je čekala dugih 16 godina, a onda u istom danu osvojila dvije turnirske titule. Mirjana je ušla u povijest kao tenisačica s najvećim razmakom između dva osvojena turnita. Do sada je rekord držala Japanka Kimiko Date s 13 godina razmaka između dva naslova.


»Bio je ovo čudesan tjedan. Radila sam naporno i ovo je nagrada za silan trud. Nevjerojatan je osjećaj nakon svih ovih godina ponovo osvojiti turnir. Ovo je poput sna,« kazao je najbolja hrvatska tenisačica osvrnuvši se na finalni meč protiv Venus Williams.


»Odigrala sam sjajan meč protiv jedne od najboljih tenisačica svijeta. Bila sam maksimalno koncentrirana i fokusirana. Igrala sam agresivno, dobro sam reternirala. Venus je prvakinja i zbog toga sam još sretnija.«


Mirjana je ušla u povijest kao tenisačica s najvećim razmakom između dva osvojena turnita. Do sada je rekord držala Japanka Kimiko Date s 13 godina razmaka između dva naslova. Nakon meča je bila iznenađena što je ušla u knjige rekorda.


»Stvarno sam rekorderka ? Nisam znala. Super, Nije loše,« kazala je sa smiješkom dodavši: »Stvarno je dugo prošlo od posljednjeg osvojenog turnira, čak se niti ne sjećam svih detalja. Zbog toga je danas bio poseban osjećaj držati trofej u ruci. Još uvijek sam u šoku, stvarno se osjećam predivno.«


Kazala je kako iako ima 32 godine ne razmišlja o prekidu karijeru.


»Super se osjećam i zabavljam. Uživam igrajući, vratilo mi se samopouzdanje. Nema govora o mirovini. Sada igram svoj najbolji tenis.«


Najavila je i svoj povratak na turnir u Quebecu.


»Volim ovaj turnir premda do sada nisam imala nekih zapaženijih rezultata. Godinama dolazim u Quebec i sigurno ću se vratiti iduće godine,« kazala je Lučić-Baroni prisjetivši se kako je zadnje tri godine u Quebecu ispadala u drugom kolu od kasnije pobjednice turnira.


»Morala sam dobiti ove godine, jer inače ne bi bilo pošteno,« dodala je.