ATP Umag

Marin Čilić prvi četvrtfinalist

Hina

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prvi je četvrtfinalist jubilarnog 25. izdanja ATP turnira u Umagu, on je u susretu 2. kola svladao Nizozemca Igora Sijslijnga sa 7-5, 6-3 u susretu koji je trajao sat i osam minuta



UMAG – Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prvi je četvrtfinalist jubilarnog 25. izdanja ATP turnira u Umagu, on je u susretu 2. kola svladao Nizozemca Igora Sijslijnga sa 7-5, 6-3 u susretu koji je trajao sat i osam minuta.


Bio je ovo četvrti međusobni susret Čilića i Sijslinga i četvrta pobjeda našeg igrača.


Čilić je sigurno započeo susret, uvjerljivo je držao svoj servis, dok je kod rezultata 2-1 u prvom setu napravio »break« i vrlo brzo stigao do prednosti od 5-2. Do tog je trenutka ukupno izgubio dva poena na svom servisu, no kada je kod 5-3 servirao za prvi set napravio je nekoliko neprisiljenih pogrešaka i dopustio Sijslingu povratak u susret. Ipak, nakon što je poveo sa 6-5, Čilić je još jednom uspio oduzeti servis Nizozemcu i tako osvojiti prvi set izbjegavši »tie-break«.





Rezultat susreta 2. kola: Tommy Robredo (Špa/2) – Albert Ramos (Špa) 6-4, 6-4



U drugom setu Čilić je oduzeo servis Sijslingu za vodstvo 4-2 i tu prednost više nije ispuštao.Pobjednik Umaga iz 2012. godine, Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv protiv Čeha Lukaša Rosola koji je nadigrao Španjolca Perea Ribu sa 7-6 (4), 6-1.

Čilić i Rosol dosada su igrali dva puta i oba je puta biolji bio Čilić, posljednji put u Rotterdamu u veljači ove godine sa 6-2, 6-2.


2. KOLO:MARIN ČILIĆ (HRV/3) – Igor Sijsling (Niz) 7-5, 6-3Lukaš Rosol (Češ/5) – Pere Riba (Špa) 7-6 (4), 6-1.