Medijski napadi

Ana Ivanović više neće igrati za reprezentaciju Srbije

Hina

Reuters

Reuters



Srpska tenisačica Ana Ivanović odlučila je zauvijek napustiti srpsku Fed Cup reprezentaciju, a kao razlog za tu svoju odluku navela je medijske napade kojima je izložena i kad igra i kad ne igra za nacionalnu vrstu.


Iako je igranje za Fed Cup reprezentaciju jedan od uvjeta i za nastup na olimpijskom turniru, Ana Ivanović neće propustiti OI u Rio de Janeiru. Naime, 19. tenisačica svijete je već ispunila kvalifikacijski zahtjev time što je prije godinu dana zaigrala protiv Paragvaja u kvalifikacijskom dvoboju za Svjetsku skupinu 2.


S obzirom na njenu čvrstu odluku o odlasku iz reprezentacije, bio je to ujedno posljednji nastup bivše pobjednice Roland Garrosa i nekadašnjeg ‘broja 1’ WTA ljestvice u Fed Cupu, u kojem je debitirala 2006. godine i u 29 mečeva ostvarila 20 pobjeda. Ta će odluka značiti i da će 28-godišnja tenisačica u Rio de Janeiru imati posljednji pokušaj da se domogne olimpijskog odličja. U svom jedinom dosadašnjem nastupu, na wimbledonskoj travi u Londonu 2012. godine, poražena je u osmini finala od Kim Clijsters.