Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 27
Sutra: 5° 5° 27
13. prosinca 2019.
Eto pojačanja

PPD Zagreb suspendirao Tina Lučina, moguć je i povratak u Zamet

Tin Lučin/R. BRMALJ
Tin Lučin/R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 4. kolovoz 2018. u 17:01 2018-08-04T17:01:00+02:00

"Što se tiče statusa, sporazumni razlaz je zajednički interes PPD-a Zagreb i Lučina", stoji u priopćenju PPD Zagreba

RIJEKA Hrvatski rukometni prvak PPD Zagreb je suspendirao svoje prolosezonsko pojačanje, Zamećanina Tina Lučina o čemu se klub oglasio i službenim priopćenjem. Informirajući da je Stegovno povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Lučina, poručuje se javnosti kako je igrač prekršio pravilnik o ponašanju PPD Zagreba kao i stavke ugovora s klubom nakon što se po povratku s juniorskog prvenstva Europe u Sloveniji nije odazvao na početak priprema kluba, niti se pojavio na ranije zakazanom liječničkom pregledu. Poručeno je da je ovaj juniorski reprezentativac do daljnjega je suspendiran, a znakovita rečenica je: "Što se tiče statusa, sporazumni razlaz je zajednički interes PPD-a Zagreb i Lučina".

U očekivanju izricanja kazne, čekajući koliko će dugo trajati njegova suspenzija, Lučin ništa nije htio komentirati, a inače je poznato da je on već ranije dao zahtjev za raskid ugovora s hrvatskim prvakom. Riječ je o jednom od najvećih talenata riječkog rukometa posljednjih godina, vrsnom organizatoru igre i strijelcu koji je svojedobno bio dospio i na popis A reprezentativaca. Prelazak u PPD Zagreb mu se, međutim, nije pokazao dobitnom kombinacijom. Naprotiv! Značajno je oslabio Zameta, igrački nije profitirao izgubivši cijelu sezonu kojoj skoro pa i nije igrao a od toga naravno nije koristi imao niti PPD Zagreb. Kada se sve uzme u obzir vrlo je realno očekivati razlaz između Tina Lučina i hrvatskog prvaka. U raznim kombinacijama, moguća je i ona Lučinova sa Zametom. Kada bi bila ostvarena riječki klub bi dobio samo tako jedno veliko pojačanje.

Majić odlazi u Sloveniju

 Prometno je na crti rukometaša Zameta ovog ljeta, Ivan Majić je naime i službeno objavio ranije najavljenu odluku da u ponedjeljak odlazi u Dobovu nedaleko Bregane gdje će potpisati ugovor i početi pripreme s tamošnjim slovenskim prvoligašem, s druge strane izgleda da će nadareni Veron Načinović ostati u matičnom klubu.

– Odlučio sam se definitivno za novu sredinu, riječ je o novom sportskom izazovu – kaže Ivan Majić. – Riječ je o nečemu zaista novome, jača je liga, kvalitetniji rukomet, sve je na nekoj višoj razini.

Nakon što je Zamet konačno potpisao ugovor sa ljevorukim bekom Patrikom Martinovićem te još ranije s lijevim bekom Matijom Starčevićem, čeka ga novi krupan posao, postizanje dogovora sa još jednim od riječkih rukometnih dragulja, visokim nadareni m pivotom Veronom Načinovićem. Obavljeni su neki preliminarni razgovori, no još nema ništa »na papiru«.
– Najrađe bih ostao u Rijeci – poručio je Veron Načinović iz Ludbrega, gdje je na pripremama kadetske reprezentacije uoči skorašnjeg Europskog prvenstva u Koprivnici. – Obavili smo neke razgovore, vjerojatnije je da ću ostati nego otići, ali o svemu ćemo razgovarati kada se vratim u Rijeku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dobrovoljni mirovinski fondovi uz prinose donose i porezne olakšice te državna poticajna sredstva