Prijelazni rok

Dobra vijest iz Primorja EB: Ostaje Cosmin Radu

Igor Duvnjak

I IDUĆE SEZONE U KAPICI KLUBA S KANTRIDE – Cosmin Radu / Snimio Damir ŠKOMRLJ

I IDUĆE SEZONE U KAPICI KLUBA S KANTRIDE – Cosmin Radu / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Cosmin Radu, Ante Vukičević i Duje Jelovina će ostati u »Primorju« – kratko je poručio sportski direktor Zoran Roje



RIJEKA Cosmin Radu će gotovo sigurno i iduće sezone nositi kapicu vaterpolista »Primorja Erste banke«, to je u nizu loših vijesti za navijače riječkoga prvoligaša jedna dobra i nimalo beznačajna novost.


U prvotnoj verziji se pretpostavljalo da će vrsni  rumunjski centar, jedan od najboljih na svijetu, otploviti zajedno s bujicom vrsnih igrača koji su po završetku sezone i odlasku legendarnog predsjednika Predraga Slobode otišli s Kantride, no rasplet je ipak drugačiji. Već je prije nekoliko dana, Zoran Roje, dugogodišnji sportski direktor kluba, najavio vrlo realnu mogućnost da Radu ostane u Rijeci, sinoć ju je i potvrdio.


– Cosmin Radu, Ante Vukičević i Duje Jelovina će ostati u »Primorje Erste banci« – kratko je poručio Roje.




Za razliku od najcrnijih predviđanja poslije okončanja finala play-offa u kojem je »Jug Croatia osiguranje« glatko s 3:0 potopio »Primorje EB«, sada slika ipak ne izgleda tako loša. S centrom kvaliteta koje posjeduje ljevoruki Rumunj, napad momčadi koju će u idućoj sezoni nakon Ivana Asića voditi Igor Pezelj, suparnici će morati shvaćati mnogo ozbiljnije. S lijeve strane je mladi šuter, reprezentativac Vukičević, te slovačko pojačanje Tkač.


Na desnoj strani nije popunjeno mjesto ljevorukog pucača, u klubu nastoje pronaći odgovor na to pitanje. Prvo vratarsko ime u skici nove riječke momčadi nakon legendarnog Frane Vićana bit će njegova dugogodišnja alternativa Duje Jelovina. Ostaje otvoreno bekovsko pitanje budući da još nisu riješene dvojbe uz člana trofejne riječke momčadi, reprezentativca Ivana Buljubašića. Klub bi ga htio zadržati na Kantridi, pitanje je samo hoće li to biti u stanju s obzirom na znatno suženije manevarske financijske mogućnosti u odnosu na one iz »ere Sloboda«. Svakako da bi itekako bilo dobro da Buljubašić ostane u Rijeci, no već i ovako je jasno da se na bazenu Kantride skicira momčad koja se može upustiti u borbu za drugu poziciju iza europskog prvaka »Juga CO« čije je liderstvo sada neupitno.