Nova sezona

Odbojkaši “Rijeke” danas gostuju kod “Mladosti”

Kristian Sirotich

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas otvaraju novu sezonu. Pred Riječanima, »novacima« u elitnom razredu hrvatske odbojkaške scene, iznimno je izazovan suparnik, ali i utakmica u koju mogu ući maksimalno opušteni i bez ikakvih pretjeranih očekivanja. Riječani, naime, gostuju kod zagrebačke »Mladosti«, aktualnih viceprvaka, koji ove sezone imaju itekako izraženu ambiciju s trona skinuti kaštelansku Mladost. A da misle ozbiljno dokazali su svladavši svoje najveće rivale na njihovu terenu u Superkupu, dvoboju prvaka i pobjednika Kupa koji se ove sezone prvi puta igrao.


– Ideni pokazati što smo naučili u ovih godinu dana od kada nas nije bilo u društvu najboljih, a hoćemo li se prestrašiti ili nećemo utakmica će pokazati – kazat će Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke, koji će ovogodišnju prvenstvenu premijeru u Zagrebu imati od 20 sati. – Ova je utakmica za nas priprema za prvenstvo i za one utakmice u kojima treba igrati na pobjedu i računati na bodove – kazat će Liverić.


Mladostaši u novu sezonu ulaze bitno pojačani, jedan od četiri novaka u njihovoj ekipi jest i dojučerašnji član riječke momčadi, odlični srednjak Sandro Dukić.




– Zagrepčani igraju odlično, vidio sam koje su utakmice igrali u pripremnom razdoblju, pobjeđivali su jake suparnike, a u odnosu na prošlu sezonu sigurno su duplo bolji. Došla su im četiri kvalitetna igrača, visoka su i skočna momčad, koja će tijekom sezone sigurno igrati sve bolje i bolje. No, mi nemamo što izgubiti – nastavit će trener Riječana, koji je uvjeren da će »Mladost« za njegove izabranike biti veliki izazov.


– Sigurno da su nam velik izazov, protiv njih ćemo vidjeti gdje smo trenutačno i jesmo li i koliko napredovali na psihičkom, ali i na tehničko-taktičkom planu. Svi dečki govore da jedva čekaju utakmicu, a to bi nešto trebalo značiti. U svakom slučaju ovaj nam je ogled važan zbog subote kada nam dolazi Centrometal, a to će biti prva utakmica u kojoj moramo osvojiti bodove. Neće biti jednostavno, ali mlađi smo od njih i poletniji – zaključit će Liverić.