Odbojka

Bogata odbojkaška subota u Rijeci: Četiri utakmice u tri sata

Kristian Sirotich



RIJEKA Ljubitelji odbojke u Rijeci i bližoj okolici danas će biti na velikim mukama. Naime, sve četiri riječke prvoligaške ekipe u ovom su kolu domaćini i sve četiri ekipe svoje će utakmice odigrati baš u subotu.


Dakle, program će otvoriti odbojkašice Kostrene koje u svojoj dvorani od 17 sati dočekuju Zadranke, pola sata kasnije u dvorani na Trsatu započet će ogled odbojkaša Rijeke i Zadrana, od 18 sati na Kozali na rasporedu je utakmica između Drenove i Đakova, a od 20 sati odbojkašice Rijeke na Trsatu će ugostiti ekipu Azene. Kada su u pitanju utakmice riječkih odbojkaša i odbojkašica na tribinama u posljednje vrijeme baš i nije prevelika gužva, a činjenica da se četiri utakmice igraju razmaku od svega tri sata zasigurno neće pridonijeti gledanosti odbojke. Budući da je jasno da klubovi oduvijek teže što je moguće boljim terminima za odigravanje svojih utakmica o svemu je više računa mogao povesti i savez prilikom određivanja kalendara, s malo drugačije raspoređenim natjecateljskim brojevima mnoge su stvari mogle bezbolnije biti riješene. Na radost onih koji u ovom gradu ipak vole pogledati odbojkašku utakmicu.


Inače, u svim četirima današnjim utakmicama domaće ekipe u velikoj su prednosti. Odbojkaši Rijeke ne bi trebali imati problema s knjiženjem šeste uzastopne prvenstvene pobjede, kao što problema sa Zadrankama i Đakovčankama ne bi trebale imati odbojkašice Kostrene i Drenove, koje će osluškivati i kretanje rezultata u Osijeku, gdje se sastaju Osječanke i Kaštelanke.




Status favoritkinja imaju i odbojkašice Rijeke protiv Azene, iako toplo-hladno igre djevojaka Igora Lovrinova ukazuju da bi jedina utakmica u večernjem terminu mogla ponuditi najviše neizvjesnosti.